Selülit şişman ya da zayıf ayrımı yapmaksızın, özellikle ergenlik döneminden itibaren hormonal değişikliklerin etkisiyle her yaş grubunda ortaya çıkan yağ hücrelerinin deformasyonuyla ilgili estetik bir sorundur. Farklı yaş gruplarındaki bayanların %85 ‘nin bu problemden şikayetçi olduğunu göz önüne alacak olursak selülitin pek çok bayanın ortak sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Yaz aylarında birçok bayana gönül rahatlığıyla mayo giymeyi problem haline dönüştüren selülitin oluşumu kişiden kişiye farlılıklar göstermektedir. Selülit daha çok ergenlik, hamilelik ve menapoz gibi hormonların daha çok değişime uğradığı dönemlerde ortaya çıkıyor olmasına rağmen, kişinin genetik yapısı, metabolizma hızı, dolaşım sistemi, sindirim ve boşaltımda yaşadığı sorunlar, doğum kontrol hapları, alınan hormon ilaçları, dengesiz ve düzensiz beslenme, aşırı hareketsizlik, stres, sigara ve alkol tüketimi de selülit oluşumunda etken faktörlerdir.
Selülit nasıl anlaşılır?
Eğer selülitleriniz varsa ki bunu üst bacak dokunuzu parmaklarınız arasında sıkıştırdığınız zaman rahatça görebilirsiniz. Sıkıştırma işlemini yaptığınızda doku eğer altında birçok tanecikler varmış gibi girintili çıkıntılı bir görüntü alıyorsa selülitleriniz var demektir. Asla bunların sizleri üzmesine izin vermeyin. Çünkü bazı hususlara dikkat ederseniz sevinecek taraf siz olacaksınız. Yapılması gereken ilk işlem daha çok kalça, üst bacak, bacak içleri, diz, karın ve üst kollarda oluşma eğiliminde olan selülitin derecesini belirlemek ve kişide selülitle beraber aynı zamanda lokal ya da genel kilo fazlalığı olup olmadığını tespit etmektir.
Selülitler farklılık gösterir mi?
Görünüm açısından 1., 2., 3.ve 4. derece olmak üzere 4 gruba ayırabiliriz. 1.ve 2derece selülitler yeni oluşmaya başladığı için yapılan işlemlere kısa sürede cevap verir. 3.ve 4.grup selülitler ise uzun süreden beri oluşumunu tamamladığı için biraz daha sabır gerektirmektedir. Selülit bakımında hiçbir cerrahi müdahale uygulamadan ve deri altında hiçbir madde enjekte etmeden son teknoloji ürünü bilgisayar programlı cihazlar kullanarak tamamen kişiye özel programlar uygulanabilmektedir.
Nasıl yapılıyor ve ne kadar sürüyor?
Yapılması gereken kişinin yaşı, kilosu ve vücut yapısı göz önüne alınarak problemin derecesi belirlendikten sonra düzenli olarak haftada 3 kez gün aşırı gelinmek kaydıyla sağlıklı bir şekilde işlemin tamamlanmasıdır. Toplam 1-1.5 ay süren bir kür programında ProSlim24 ile Presör cihazları bir arada kullanılmaktadır. Kişi her seansta ardarda 2 cihaza birden girer, ilk cihaz ProSlim24 kaslara aktif spor etkisi yaptırarak selülitli dokunun çözülmesini depolanmış yağların enerjiye dönüşüp harcanmasını sağlar. Ayrıca kasları çalıştırıcı etkısınden dolayı karın, kalça, iç bacak gibi yerlerde elastikiyetini kaybetmiş kasların sıkılaşıp, toparlanmasını sağlar. Bu işlemin ardından yine bilgisayar programlı Presör cihazı devreye girer ve elde edilen sonucun daha kaliteli ve sevindirici olması için ödem ve toksinlerin vücuttan atılmasını,dolaşım sisteminin düzene girmesini sağlar.
Sonuçlar ne zaman gözle görülmeye başlar?
Programa düzenli olarak devam eden bir kişi 3 üncü seanstan itibaren sonuçları görmeye başlar ve bu kişide selülit ile birlikte eğer lokal fazlalık problemi de varsa gözle görülür bir şekilde selülitlerinde ve lokal fazlalıklarında düzelme sağlanır. Problemin derecesine göre program tamamen doğal içerikli olan yosun ve deniz kili uygulamaları ile de desteklenebilir
Nasıl beslenmeli?
Selülit programına devam eden kişinin çay, kahve, kola, alkol, soda, tuz ve sigara tüketimini azaltması daha çok sebze ve salataya ağırlık vermesi önerilmektedir. Bunlara dikkat eden bir kişi asla aç kalmadan ve sevimsiz diyet programları uygulamadan programa destek olabilir. Sağlık Bakanlığı onayıyla ithalatı gerçekleştiği için Proslim 24 ve Presör cihazları hiçbir risk taşımamaktadır
Programa başlayan kişi nelere dikkat etmeli?
Selülit ve lokal fazlalıklar programına başlayan bir kişi programa düzenli bir şekilde gelmek kadar yemesine, içmesine ve aşağıda belirtilen hususlara da dikkat etmelidir.
1. Dengeli ve düzenli beslenmelisiniz.
2. Tek tip gıda tüketiminden vazgeçmeliyiz.
3. Asla aç kalmayın.
4. Azar azar ve sık sık yemeyi tercih edin.
5. Asla çok düşük kalorili ve şok diyetler uygulamayın.
6. Kahvaltınızı kuvvetli akşam yemeğinizi çok hafif yemeyi tercih edin.
7. Akşam yemeğini çok geç saatlerde yemeyin.
8. Bol su için.
9. Tuz Tüketimini azaltın.
10. Çay, kahve, kola, soda, meşrubat ve alkol tüketimini azaltın.
11. Taze sıkılmış meyve suları ve bitki çaylarını tercih edin.
12. Sabah kalkar kalkmaz ve akşam yatmadan önce ılık su içine limon sıkıp için.
13. Öğünlerden 30 dk. önce 1-2 bardak su için.
14. Yemek yerken su içmeyin.
15. Çok hızlı yemeyin.
16. Meyvenizi yemek aralarında yemeyi tercih edin.
17. Porsiyonlarınızı azaltın.
18. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın.
19. Sakız çiğnemeyin, çok çabuk acıktırır.
20. Televizyon karşısında ya da kitap okurken atıştırmayın.
21. Elma, armut ve bunun gibi meyveleri lifli oldukları için kabukları ile yiyin.
22. Beyaz ekmek yerine, kepek ekmeği tercih edin.
23 Süt, peynir, yogurt gibi ürünlerin light olanını tercih edin.
24. Doğal şeker yerine, tatlandırıcılar kullanın.
25. Sofranızdan yeşil sebze ve meyveyi eksik etmeyin.
26. Kırmızı et yerine beyaz eti tercih edin.
27. Katı yağlar yerine, zeytinyağı kullanın.
28. Kızartma yerine ızgara buğulama, haşlama ya da fırında pişirme gibi yöntemlere uygulayın.
29. Yağlı şekerli ve unlu pastane ve bakkaliye urunlerinden kaçının. (Çukulata gofret,bisküvi vb.)
30. Kuruyemiş sakatat şarkuteri ürünleri sos ve kremalardan uzak durun.
31. Dolaşımı engellediği ve oksijen oranını azalttığı için sigara içmeyin.
32. Düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin.
33. İdeal kiloda olduğunuz günlerinizdeki bir resminizi buzdolabına yapıştırın.
34. Yediklerinizi mutlaka not edin.
35. Haftada bir gün tartılın.
36. Kendinizi çok sevin ve asla umutsuzluga kapılmayın.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.