0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kozan Ashab-ı Kiram Cami Derneği Başkanı Cemil Dal Kozan’ın cami inşaatları için daha duyarlı olunmasını istedi

Haber: Fatih Azgın/Kozan Sancak Gazetesi

Kozan Ashab-ı Kiram Cami Derneği Başkanı Cemil Dal, yaptığı basın açıklamasında Kozan’daki cami inşaatlarına dikkat çekti. Dal, 2021 yılında yapımına başladıkları Ashab-ı Kiram Camii’nin, 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak ibadete açıldığını belirtti. Camii’nin alt katında yetişkin bayanlar ve 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an kurslarının faaliyet gösterdiğini söyleyen Dal, camii avlusunda çok amaçlı bir inşaatın devam ettiğini ifade etti. Bu inşaatta kütüphane, misafirhane, taziye evi, sohbet salonu ve erkek Kur’an kursu gibi bölümlerin yer alacağını belirtti.

Cemil Dal – Kozan Ashab-ı Kiram Cami Derneği Başkanı

Dal, Kozan’ın farklı bölgelerinde devam eden cami inşaatları hakkında da bilgi verdi. Sağlık Meslek Lisesi civarındaki cami inşaatının tamamlandığını ancak halen bazı eksikliklerinin olduğunu söyledi. Serkizye Mahallesi’ndeki eski cami ve Kur’an kursu inşaatının sürdüğünü, Oruçlu Mahallesi’ndeki caminin ise üç yıldır yıkık halde olduğunu ve temelin atılmayı beklediğini aktardı. Ayrıca Çukurköprü Camii temelinin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından atıldığını, ancak inşaatın halen beklemede olduğunu belirtti. Acaryayla Camii’nde de minarenin yıkılmış olduğunu ve yapılmayı beklediğini vurguladı. Göller Yaylası Karasay mevkiinde camii eksikliklerinden dolayı ibadete açılamadığını, Göller Zincirlikuyu Camii inşaatının ise devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Kızlarsekisi Köyü Orta Mahalle’de cami ihtiyacı olduğunu da ekledi.

Cemil Dal, Kozanlı hayırseverlere, vakıflara, derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak Kozan’ın cami inşaatları için daha duyarlı olunmasını ve bu yaraların birlikte sarılmasını istedi. Ayrıca, Kozan Müftülüğü’nün cuma günleri açılan sergilerden elde edilen gelirlerin, Kozan’daki camilerin yararına kullanılmasını rica ettiğini belirtti.

Cemil Dal, tüm hayırseverleri ve ilgili kuruluşları cami inşaatlarına destek olmaya davet etti ve Kozan’ın bu konudaki sorunlarını el birliği ile çözmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.