Yumurta Sarması

Yumurta Sarması

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 17:55
Yumurta Sarması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YUMURTA SARMASI

5 tane taze yumurta
300 gram orta yağlı kıyma
1/4 sucuk
5-6 sap maydanoz
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
2 dilim bayat ekmek kırıntısı
1 çay bardağı kızartma yağı

Sucuğun üstü soyulur, varsa kıyma makinesinden yoksa rendenin orta delikli yanı ile rendelenip kıymaya katılarak iyice karıştırılır. Sonra rendenin ince tarafı ile rendelenen iki bayat ekmeğin yarısı sucuklu kıymanın içine atılır. Üzerine çok ince doğranmış maydanoz, yarım tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edilip yoğurulur. Derince bir kabın içine konulan 4 yumurta lop hale gelinceye kadar iyi pişirilir, kabukları soyulur üzerinin tamamen kuruması beklenir. Hazırlanan kıyma, bir tepsi içinde 4 eşit parçaya ayrılıp yuvarlaklaştırılır. Sonra herbirinin içine haşlanmış yumurtalar konarak etrafı iyice kapatılır. Hazırlanan yumurtalı kıymalar, önce bir kapta iyice çarpılmış yumurtaya, sonra kalan rendelenmiş ekmek kırıntılarına bulanır. Bir kabın içine kızartma yağı konularak kızdırılır. Bir kaşıkla yumurtalı köfteler yağa atılır, devamlı çevrilerek kızartılır.

Not: Sucuk eğer fazla taze ise rendenin dişlerini çabuk doldurur bunu önlemek için sucuğu soyup buzdolabında 1-2 saat bırakırsanız işiniz kolaylaşır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.