Hamilelikte Karın Çatlakları

Hamilelikte Karın Çatlakları

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 09:11
Hamilelikte Karın Çatlakları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gebe kadınların büyük bir kısmının karnında pembe, kırmızı, hafifçe çentikli, bazen çirkin olabilen çatlaklar oluşur.

Çatlaklar gerginlik izleri olup hızlı kilo artışına bağlı olarak derinin gerilmesi sonucu oluşurlar. Özellikle beyaz tenli ve zayıf kadınlar çatlak oluşumu için iyi adaydırlar.

Çatlak oluşumunu tamamen engellemek mümkün olmasa da mevcut olan özel kremlerin uygun zamanda başlanarak düzenli kullanımıyla en aza indirmek mümkündür. Ancak en önemli nokta kilo alımının kadın-doğum doktoru kontrolü altında olmasıdır.
Eğer bütün bunlara rağmen gebeliğinizde çatlaklar oluşursa doğum sonrası bunların koyulaşacağını, gümüş rengine dönüşeceğini bilmelisiniz. Ayrıca hiçbir zaman bu çatlakları kaşımayın çünkü karın derinizin iltihaplanmasına neden olabilirsiniz. Bunun dışında bu çatlakları anneliğin bir madalyonu gibi düşünmek size yardımcı olabilir.

Kadınlarda fazla kilo alma, hamilelik döneminde ve doğumdan sonraki dönemlerde ciltte çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlaklar cilt altı yağ dokusunun fazlalaşması, derinin elastikiyetinin artması, derialtı dokusunun incelmesi sonucu meydana gelir. Son zamanlarda uygulamaya giren teknik metodlar ile bu yağları azaltmak, çatlakları düzeltmek mümkün olmaktadır. Bu işlem daha ziyade güzellik merkezlerinde yapılmaktadır. Cildiye bölümünde muayene olmanız ve o bölgedeki bir güzellik merkezine başvurmanız faydalı olur

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP