Vali Köşger Seyhan İlçesinde Görev Yapan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Köşger Seyhan İlçesinde Görev Yapan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Seyhan ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek kendisine iletilen talep ve beklentileri dinledi.

ABONE OL
Haziran 1, 2024 12:19
Vali Köşger Seyhan İlçesinde Görev Yapan Muhtarlarla Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, öncelikle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde seçilen muhtarlara görevlerinde başarılar dileyerek kamu hizmetlerinde muhtarlarımızın taleplerinin her zaman öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Adana’da muhtarlarla ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Köşger, “Daha önce görev yaptığımız yerlerde muhtarlarımızla mutat bir şekilde başta belediye yetkililerimiz olmak üzere, bütün bölge müdürlerimizin, ilçe müdürlerimizin, daire amirlerimizin hazır bulunduğu toplantılar düzenliyorduk. İlimizde de muhtarlarımızla ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantıda muhtarlarımız mahalleleriyle ilgili sorun ve taleplerini ilk ağızdan iletecekler. Burada daha çok biz değil muhtarlarımız konuşacak. Yani bu toplantımız, bizim not alacağımız ve arkadaşlarımızın dinleyeceği bir toplantı. Muhtarlarımız, mahallelerimizin sorunlarını hangi daire ile ilgiliyse bizlere iletecekler ve daire amirlerimiz o sorunu anında çözebiliyorsa gerekli talimatı vererek o sorunun çözülmesi için süreci başlatacaklar; ancak zaman isteyen, para isteyen, proje gerektiren sorunlarda notlarını alacaklar, ayrıca bizler de ilgili sorun ve talepleri not ederek daire amirlerimizin sorunları çözüp çözmediklerini kontrol edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlarımız en uç noktada, en kılcal noktada olan sorunları bize aktaran yetkililerdir diyen Vali Köşger, “Muhtarlarımızın iki yönü var. Bir taraftan demokratik hakkını kullanarak halkın içinden seçilen muhtarlarımız, diğer taraftan devletimizin de mahallelerdeki en üst görevlileri. Muhtarlarımızın bunun idrakinde, şuurunda olması gerekmektedir. İleteceğiniz sorunlar, mahallenizin ve vatandaşlarımızın sorunları. Dolayısıyla mahallelerle ilgili sorunları o mahallenin en üst yetkilisi olan sizlerden dinlemek çok önemli.” dedi.

Vali Köşger, “Muhtarlarımızdan bu toplantılara önem vermelerini istiyoruz; çünkü ildeki her dairenin en yetkilileriyle muhatap olma ve sorunlarını iletme şansları var. Adana’nın en büyük ve ülkemizin en büyük ilk on ilçesi içerisinde yer alan Seyhan ilçemizdeki 96 mahalle muhtarımızla yaptığımız toplantımız hayırlı olsun.” dedi.

Toplantının devamında muhtarlar mahalleleriyle ilgili taleplerini söz alarak Vali Köşger’e ilettiler.

Kaldırım işgalleri, pazar yerleri, bağımlılık, yağmur sonrası oluşan sel baskınları, eğitim, elektrik, yol ve asfalt çalışmaları, yıkılan ağır hasarlı binaların molozlarının kaldırılması gibi konularda talep ve sorunların dile getirildiği toplantıda Vali Köşger, aktarılan hususların çözümüne ilişkin gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti, toplantıya katılım gösteren muhtarlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantıda Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci ile kamu kurumu temsilcileri de hazır bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP