DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

9716.77

%
Netaş 2024 Yılı İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Netaş 2024 Yılı İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

2024 yılının ilk çeyreğinde 1,7 milyar TL satış geliri elde eden Netaş, yılın ilk çeyreğinde satış gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59 artırarak büyümesini sürdürdü.

ABONE OL
Haziran 1, 2024 12:29
Netaş 2024 Yılı İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında köklü deneyimiyle Türkiye’nin en yetkin teknoloji şirketlerinden biri olan Netaş, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Netaş’ın satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 59 artarak 1,7 milyar TL’ye ulaştı. Şirket ayrıca sipariş miktarını yüzde 34 artırarak 2 milyar TL’ye yükseltti. Şirketin brüt kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyümeyle 125 milyon TL seviyesine ulaştı.

Finansal sonuçları değerlendiren Netaş CEO’su Sinan Dumlu, “Bölgemizde ve dünya genelinde yaşanan dalgalanmalara rağmen Netaş olarak 2024 yılı ilk çeyreğinde satış ve siparişlerimizde büyümeyi koruduk. Yeni nesil teknolojiler geliştirmenin yanı sıra ürettiğimiz uçtan uca çözümler ve proje teslim performansımız sayesinde satış gelirlerimizi geçen yılın aynı dönemine göre artırmayı başardık. Buna ek olarak ilk çeyrekte kayıtlı siparişlerimizi bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 49 artırarak 4,4 milyar TL düzeyine çıkardık.” dedi.

Segment bazında Netaş

2024 yılının ilk çeyreğinde sistem entegrasyonu segmentine ait satış gelirleri yüzde 26 artışla 814 milyon TL’ye ulaşarak Netaş satışlarının en büyük kısmını oluşturdu. Diğer yandan, ZTE ürünleri ile alınan yeni projeler Telekom segmentinin hacmini büyütmeye devam etti. Telekom segmentinin satış gelirleri aynı dönemde geçen yıla kıyasla yüzde 119 oranında artarak 692 milyon TL, alınan sipariş miktarı ise yüzde 83 oranında artarak 921 milyon TL ile son 5 yılın en yüksek düzeyine ulaştı.

Yılın ilk çeyreğinde BDH’ın satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 77 oranında artış göstererek 213 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Yeni projeler devam ediyor

Netaş, yılın ilk üç ayında mevcut müşterilerle devam eden projelerin yanı sıra yeni projeleri de hayata geçirmeye başladı. Microsoft Lisans yenilemeleri, bulut ve hizmet anlaşması yenilemeleri, Netaş Bulut Sunucu çözümü ve her geçen gün sayısı artan ZTE’nin yerlileştirilen ileri teknoloji ürünleri bu büyümeye büyük katkıda bulundu. İlk çeyreğin en önemli projelerden biri Hitachi ile birlikte yürütülen Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri için gerçekleştirilen veri saklama ve depolama çözümü oldu. Savunma, kamu, raylı sistemler, finans, sigorta ve telekom dikeylerinde çeşitli projeler tamamlandı. Bu kapsamda Aselsan liderliğinde Netaş tarafından geliştirilen “Otomatik Tren Denetim Sistemi”nin kullanıldığı Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu’nun Arnavutköy ve Taşoluk istasyonları açıldı.

Netaş’ın elde ettiği gelire en çok katkıda bulunan ikinci segment olan telekom segmentinde Türk Telekom’la birlikte gerçekleştirilen Çorum RAN altyapı dönüşümü projesi, Türk Telekom Uç cihaz projesi ve telekom sektörüne yönelik ekipman, lisans, kurulum ve bakım hizmetleri yılın ilk çeyreğinde telekom segmentinin başarısında önemli rol oynadı.

Netaş’ın profesyonel bilişim destek hizmetleri şirketi BDH, portföy geliştirme çalışmaları sonucunda yeni projeler kazanmaya devam etti. Bu kapsamda 2024 yılının ilk çeyreğinde dünyanın önde gelen para sayma makinesi üreticisiyle gerçekleştirilen anlaşma kapsamında şirketin müşterilerine yerinde servis hizmeti verilmeye başlandı. Tineco, Ecovacs ve Yeedi olmak üzere üç elektrikli süpürge üreticisi ile onarım hizmeti anlaşması imzalandı. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisinin toplu ulaşım faaliyetlerini yürüten kamu kuruluşuyla anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında kuruluşun veri merkezi ve tüm uç noktalarına yönelik izleme ve destek hizmeti verilmeye başlandı. Diğer taraftan Bölgesel Donanım Destek Merkezi olma yolunda yapılan çalışmalar sonucunda desteklenen ürün sayısı artırıldı ve ZTE Bölgesel Donanım Destek Merkezinde 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren yurt dışından gelen ürünlerin tamirine başlandı. Destek verilen ülkelere bu dönemde Belçika ve Uganda da eklendi.

ArGe faaliyetleri hız kesmedi

Yalnızca ülkemiz değil, içinde bulunduğu bölge açısından da büyük önem taşıyan Netaş’ın ArGe birimi 2023 yılında elde ettiği başarılı projeleri 2024 yılının ilk çeyreğine taşıdı. Gerçekleştirdiği ArGe çalışmalarıyla Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunan Netaş, aynı zamanda yetiştirdiği bilişim profesyonelleriyle Türkiye bilişim ekosisteminin büyümesinde büyük rol oynadı.

Netaş, ArGe bünyesinde yapay zekâ dil modellerini daha etkili kullanmak ve bu modellerin potansiyelinden daha iyi faydalanabilmek için özel olarak tasarlanan “Prompt Engineering” eğitimlerini vermeye ve bu eğitimleri müşterilerine tanıtmaya devam etti.

Netaş, ArGe merkezinde geliştirilen yenilikçi ürünler ve çözümlerle Türkiye’de bilişim sektörünün en önemli oyuncularından biri olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP