Kinoalı Izgara Somon Salatası

Kinoalı Izgara Somon Salatası

ABONE OL
Haziran 29, 2024 14:23
Kinoalı Izgara Somon Salatası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selamlar sevgili okurlar,güzel bi pazar günü diliyorum. Bu hafta sizlere hem sağlıklı hem diyet hem de lezzetli bir salata olan Kinoalı ızgara somon salatası tarifi vereceğim. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Malzemeler;
Somon fileto (250-300gr)

Kinoa (1 bardak)

Akdeniz yeşilliği

Roka(isteğe göre)

Kırmızı soğan(isteğe göre)

Çeri domates

Limon

Zeytinyağı

Nar ekşisi(isteğe göre)

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı;

1)Bolca kaynayan suyun içinde kianolarımızı 10-15 dakika haşlayıp süzgeçe alarak kenarda bekletiyoruz.

2)Daha önceden ısıttığımız tavaya(ızgara tavası olursa daha iyi) çok az zeytinyağı koyuyoruz(somon balığı yağlı olduğu için çok az miktar zeytinyağı yeterli olucaktır). İlk önce varsa derili kısmından başlayarak güzelce iz veriliyoruz,somonumuzun çok fazla pişmesine gerek yok sulu ve yumuşak kıvamı salatamıza çok daha fazla lezzet vericektir.

3)Somonumuz piştikten sonra peçeteli bir tabağa alıyoruz.

4)Büyük bir kaba akdeniz yeşilliklerimizi,kinoamızı,isteğe bağlı julyen kırmızı soğanlarımızı,rokamızı ekliyoruz ve kenarda bekletiyoruz.

5)Sosumuzu yapmak için küçük bi kaba limon suyu isteğe göre nar ekşisi koyuyoruz ve sürekli az miktarda zeytinyağı dökerken bi yandan da devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos elde ediyoruz.

6)Artık bütün lezzetlerin buluşma vakti geldi! Salata sosumuzu yeşilliklerin üzerine iyice gezdiriyoruz ve salatanın her yerine nüfus edicek şekilde karıştırıyoruz. Servis edeceğimiz salata kasesine önce yeşilliklerimizi koyuyoruz,daha sonra somonumuzu istersek keserek istersek de bütün halde salatanın üzerine koyarak servis ediyoruz. En son salatanızın kenarlarını çeri domateslerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Sebahattin Arslan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP