Tescil ve kontrol işlemlerini hangi kurumlar yapar?

Tescil ve kontrol işlemlerini hangi kurumlar yapar?

ABONE OL
Ocak 7, 2024 14:26
Tescil ve kontrol işlemlerini hangi kurumlar yapar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tescil ve kontrol işlemlerini hangi kurumlar yapar? 18.MADDE uygulamasında kontrol işlemlerini parselasyon planlarını,röleve krokisi,yüzölçüm hesapları;düzenleme sahasına giren parsellerin ayırma çapları,özet cetvelleri,dağıtım cetvelleri ve tahsis cetvelleri,pafta,yer kontrol noktasının tesis,röper,ölçü hesap ve kanavaların,imar ada ve parsellerin detay nok. Konum kontrolünü ilgili kadastro müdürlüğünde kontrol müh.ve görevli elemanlar tarafından biro ve arazi kontrolleri yapılır ilgili noksanlıklar bildirilir.

Düzenleme sahası ve dağıtım cetveli kontrolünde belediye kontrol eder.bu işlemle ilgili kesinleşmiş belediye encümeni ve il idare kurulu kararı istenir.

TAPU SİCİL MÜD. DEVİR TESCİL İŞLEMİ

Kontrolden sonra parselasyon işlemi ile ilgili belgeler 3 takım cilt halinde kontrol raporu ile birlikte tescil için üst yazı ile ilgili tapu sicil müdürlüğüne gönderilir.

Tescil tarihi ve yevmiye numarası yazılarak tapu sicil müdürlüğünce tasdik edilen parselasyon işlemi ile ilgili belgelerin 1 takımı tapuda kalır diğer 2 takımını ise üst yazı ile kadastro müdürlüğüne gönderilir.yeni pafta açıldıysa parselasyon planında kadastro müdürlüğünden pafta tapu ve kadastro genel müdürlüğüne/bölge müd. bir üst yazı ile gönderilir.

Dha ayrıntılı ve detaylı bilgiyi 3194 sayılı 18. madde uyg. Yönetmeliğinde bulabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP