Pafta Bölümlendirilmesi

Pafta Bölümlendirilmesi

ABONE OL
Ocak 8, 2024 08:17
Pafta Bölümlendirilmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye kadastrosunda yukarıda değinilen ada sistemi pafta bölümleme ve adlandırma sistemi dışında çeşitli pafta bölümleme ve adlandırma sistemleri kullanılmıştır ve Yapım Yönetmeliği öncesinden başlanmış olan bu bölümleme sitemlerine bundan sonra da devam edilecektir. Bu nedenle kadastroda kullanılmış bütün pafta bölümleme ve adlandırma sistemlerinin sırası ile gözden geçirilmesi gereklidir.

1/2500 Ölçekli Haritalar Yönetmeliğine Göre Pafta Bölümleme

Bu sistemde, 1/5000 ölçekli paftalar temel pafta olarak alınır ve paftanın güney-batı köşesinin koordinatları ile pafta adlandırılır. Paftanın güney-batı köşesinin koordinatları 1000’e bölünür ve elde edilen rakamlar ard arda yazılarak pafta numarası elde edilir.

İlçenin gelişme alanı da dahil belediye genel sınırının yaklaşık ortasında bulunan bir nirengi noktasının koordinatları Y = 50 000 m, X = 50 000 m olarak seçilir ve 60 cm x 80 cm boyutlarında olan bir 1/5000 ölçekli pafta, krokinin ölçeği göz önünde bulundurularak, paftanın uzun kenarı Y ekseni (doğu-batı) yönünde olacak şekilde yerleştirilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP