Köpük tedavisi ile varise son

Köpük tedavisi ile varise son

ABONE OL
Aralık 6, 2023 14:58
Köpük tedavisi ile varise son
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Variste Köpük Tedavisi
Skleroterapi bacak varislerini tedavisinde kullanılan bir enjeksyon tedavisini içerir. Damarların büzüşmesine ve daha sonra vücut tarafından absorbe edilmesi ile sonuçlanan çok ince iğneler ile damarın içine sklerotan ilaçların verilmesi işlemidir. Haftalar sonra varisli veya istenmeyen damar kalıcı olarak yok olur.

Hastaların %90’ dan fazlası bu işlemden fayda görür. Tedavi seansları bir veya birkaç seanstan oluşur. Tedavi araları 6–8 haftadır. Tedavinin başarısı operatörün becerisi, damarın büyüklüğü sklerozan solüsyonu konsantrasyonu ve işlemden sonraki bakım ile ilişkilidir.

Kaç seans tedaviye ihtiyacım olacak?

Tam olarak temizlenmesi veya iyiye gitmesi için gerekli tedavi sayısı hastadan hastaya varislerin durumuna ve kılcal damar çatlamalarına bağlı olarak değişim göstermektedir. Genellikle en fazla 1 ila 4 seans yada biraz daha fazla seansa gereksinim duyulabilir. Bağımsız varisler genellikle 1 ila 3 seans ile yok olmaktadır.

Kıcal damar çatlamaları önlenebilirmi?
Bilim adamları henüz tam anlamıyla önleyebilecek metotları bulamamışlardır. Bunun ile birlikte bazı bilim adamları destekleyici çorapların, kilo kontrolünün ve eksersizlerin yardımcı olabileceğini belirtmektedirler.

Prosedür nasıldır?
Sclerotherapy muayenehanelerimizde ayakta tedavi şeklinde uygulanmaktadır. Cilt alkol ile temizlenir ve iğneler uygulanır. Çoğu tedavi yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Bir bandaj ve-veya destekleyici çoraplar bacaklara yerleştirilir. Bu destekleyici çoraplar 5-10 gün için giyilir. Yürüyüş ve hafif egzersizler çoğu hasta için tavsiye edilir. Bu arada rahatsızlık hissi en az düzeydedir. Tedavi edilen bölge etrafında hafif-geçici morluklar görülebilir.

En çok görünen yan etkiler nelerdir?

Sclerotherapy tedavisinde genellikle görülmekte olan yan etkiler; KAŞINTI : Kullanılan solisyonların cinsine göre değişmesine karşın, damarlar boyunca hafif kaşıntı yaşanabilir. Bu kaşıntı normalde 1 veya 2 saat sürmektedir. KISA SÜRELİ HIPERPIGMENTASYON : Sclerotherapy uygulanan hastaların, yaklaşık olarak % 10’unda tedavi sonrası renk değişimleri (açık kahverengi çizgiler ) farkedilmiştir. Hastaların birkısmında uygulamadan sonra damarlar koyulaşmaktadır. Bu koyuluklar genellikle 10 – 14 günde ortadan kalkmaktadır. Çok az durumlarda bu koyuluklar 4 -12 aya kadar devam edebilmektedir. SOYULMALAR : Soyulmalar Sclerotherapy uygulananhastaların % 1’inden daha azında oluşmaktadır

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP