Kadınlarda Cinsel Soğukluk İçin Öneriler

Kadınlarda Cinsel Soğukluk İçin Öneriler

ABONE OL
Aralık 26, 2023 11:26
Kadınlarda Cinsel Soğukluk İçin Öneriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li psikolog Artest Battler, kadınların en büyük kabusu olan cinsel isteksizlikten kurtulmanın yollarını açıklıyor. ABD’li psikolog Artest Battler’a göre, cinsel isteksizlik ilk bakışta karmaşık bir sorun. Ancak, bu problemden kurtulmak için çözümler de mevcut.
Yapılan araştırmalara göre, cinsel isteksizlik en yaygın ve en karmaşık cinsel sorunlardan biri. Cinsel dürtüler doğuştan itibaren var ama cinsel davranışlar, cinsellik konusundaki tutumlar ve deneyimlerle daha belirgin bir hale geliyor.

İlaçlar yol açabilir

Cinsel isteğimizi belirleyen çok sayıda faktör olduğunu ifade eden ABD’li psikolog Artest Battler, “Genel veya cinsel sağlık durumumuzdaki bozukluklar, hormonlardaki aksaklıklar, kullandığımız ilaçlar, doğrudan cinsel isteğinizi etkileyebilir” diyor. Örneğin; gebelik, gebe kalma korkusu, hatta doğum kontrol ilaçları, cinsel isteği azaltabilir.

Yanlış inanışlar çok fazla

Genel duygusal durumunuz, hayattaki diğer eylemlere karşı isteğinizi etkilediği gibi, cinsel isteğimizi de azaltabilir. Cinsellik herkes için önem taşır. Ama cinsellikten anladığınız, hepiniz için farklı olabilir. Cinsellikle ilgili yanlış inanışlar çok yaygındır, birçok kişinin cinsel bilgilenmesi yanlış veya eksiktir. Kişilerin cinselliğe karşı tutumunun belirlenmesinde, bu yanlışların payı son derece büyük oranlardadır.

İşte Psikolog Artest Battler’ın cinsel isteksizliği yaratan faktörlere karşı bazı çözüm önerileri:

İş problemlerini eve getirmeyin

Çalışan kadının hayatı daima zorluklarla doludur. İşinizdeki yeni problemler, kısa sürede sizi cinsel isteksizliğe iter. Bu sorundan kurtulmak için ilk olarak yapmanız gereken, bu sorunları yatak odanıza taşımamak olacak. Eşinizle işyerinizde yaşadığınız problemleri konuşun, ancak bunu daha fazla ileri boyutlara getirirseniz, sadece siz değil tüm aile etkilenir.

Bazı kadınların düşünceleri farklı

Özellikle de kadınların cinsellik hakkındaki tutumları olumlu değildir. Özünde keyifli bir eylem olan cinsel ilişkinin, tehlikeli, yasak, yanlış, pis, acı veren, sıkıcı bir eylem hatta bir angarya olarak görülmesi, kadınların cinsel isteksizlik yaşamalarına neden olur. Cinselliğin çok önemli bir konu olduğunu, kabul etmeniz gerekiyor.

‘Eşim aşırı ilgi gösteriyor’

Bazı erkekler, eşlerine karşı aşırı ilgili bir tutum sergiler. Bu davranış biçimi, bir süre sonra kadınların cinsel isteksizlik sorunu yaşamasına neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde, eşinize “Aşırı ilgi istemiyorum” demelisiniz. Bu ilk bakışta sert bir tavır gibi görünse de, olayın ciddiyetini eşinize anlatacaktır.

Ekonomik sıkıntı…

Kadınları cinsel isteksizliğe iten bir diğer faktör ise, yaşanan ekonomik sorunlardır. Her aile, dönem dönem maddi sıkıntılar yaşayabilir. Olaya bu taraftan yaklaşırsanız, cinsel hayatınızda büyük sorunlar meydana gelmez. Unutmayın ki, sağlıklı bir seks hayatı, mutlu bir ailenin temelini oluşturuyor.

Mutlaka spor yapın

Cinsel isteksizlik problemi yaşayan birçok kadın, ilk olarak spor yapmalı. Spor yaparak, bu problemden kurtulma şansınız hayli yüksek. Bir spor salonuna kayıt yaptırın ve 2 aylık bir program tercih edin. Göreceksiniz, kısa bir süre içinde, yaşadığınız problem yerini mutluluğa bırakacak.

Yeni heyecanlar katın

Cinsel konularda isteksiz bir durumdaysanız, ilişkinize yeni heyecanlar katmayı deneyin. Farklı oyunlar oynayın, cinsel fantezilerinizi, konuşarak yenileyin. Birçok uzmanın yaptığı çeşitli araştırmalarda, cinsel hayatına farklılık getiren kadınların, bu sorundan daha çabuk kurtulduğu ortaya çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP