Kadınlar En Çok Ne Zaman Fantezi Kuruyor?

Kadınlar En Çok Ne Zaman Fantezi Kuruyor?

ABONE OL
Aralık 30, 2023 08:53
Kadınlar En Çok Ne Zaman Fantezi Kuruyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DailyMail’in haberine göre kadınların fantezilere karşı en savunmasız olduğu dönem ovulasyon evresi olarak belirlendi.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre kadınlar vücutları tarafından salgılanan hormonların kölesi haline gelebiliyor. Uzmanların yaptıkları incelemeler sonucunda kadınların en fazla cinsel fantezi kurduğu dönemin menstural döngüye denk geldiği görüldü.

Adet döngüsünde kadınlar, gün boyunca erkekleri normalde olduğundan daha fazla düşünüyor.

Kanada Lethbridge Üniversitesi tarafından yapılan ve Samantha Dawson liderliğinde gerçekleştirilen araştırmada kadınların hormonlarının cinsel isteklerini nasıl etkilediği incelendi.

Dr. Dawson, “ Fantezileri araştırmak istedim çünkü fantezi kurmak bir partnerin varlığına bağlı değildir. Her kadın hormonlarının bir sonucu olarak fantezi kurar ve sekse olan ilgi adet döngüsünün ortasında en üst noktaya ulaşmaktadır” dedi.

Araştırmacılar normal şartlar altında günde ortalama 0.77 oranında fantezi kuran kadınlarda, ovulasyonun 3. gününde bu rakamın 1.3’e kadar yükseldiğini gözlemledi. Daha önceki araştırmalarda kadınların sadece haftada bir kez fantezi kurduğu iddia edilmekteydi.

Uzmanlar artan cinsel istek dönemlerinde döllenme ihtimalinin de yükseldiğine dikkat çekiyor. Bunun sebebi olarak ise kadının muhtemel hamile kalma döneminde kendine uygun bir eş seçme isteği gösteriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP