Adet ve Cinsel İlişki

Adet ve Cinsel İlişki

ABONE OL
Aralık 14, 2023 18:17
Adet ve Cinsel İlişki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayhali sırasında yapılan temaslarla ilgili olarak birçok müthiş hikaye anlatıla gelmiştir.Adet sırasında rahim ağzının açık bulunduğu ve dışarıya artık maddelerin atılmasına aracı olduğu doğrudur; dolayısıyla bu sırada temas olursa, kolayca mikrop kapabilir. Bu nedenle ayhalinin ilk iki gününde ya da kanamanın en şiddetli olduğu sırada, hiç olmazsa erkek prezervatif kullanmalıdır. Kanama iyice azalınca, rahim ağzı hemen hemen kapalı duruma dönecek ve prezervatifsiz temasın bir sakıncası kalmayacaktır. Bu konuda bundan başka bir tehlike söz konusu değildir ve bunun dışındaki her türlü dehşet verici hikayeler asılsızdır.

Bu sırada vajinayı yıkamak, içeride gebelikten koruyucu bir diyafram varsa onu da etkisiz duruma getireceğinden, doğru değildir.Unutmayın ki, adet kanaması bir sağlık belirtisidir. Cinsel ilişki sırasında kadının aklını bu duruma takması hiç gerekli değildir.Burada ruhsal bir sorun varsa, olsa olsa, erkeklerden kaynaklanan masallara inanmaktan doğmaktadır.

Adet sırasında cinsel istek

Kadınların çoğunda, özellikle ayhalinin son günlerinde cinsel istekte artma olur. Bunda kanamanın yaptığı uyarının rolü vardır. Üstelik ayhalinin ağrılı krampları da bu sırada kaybolmuştur.Bazı kadınlardaysa, sinir sisteminde artmış bulunan duyarlılık sonucu olarak, ayhalinin hemen öncesinde istek artar.Daha önce belirtildiği gibi, bu sıralarda temasta bulunmanın bir zararı yoktur. Tersine, var olan gerginliğin azalmasına yardımcı bile olabilir..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP