Yaşınıza Göre Güneşten Korunun!

Yaşınıza Göre Güneşten Korunun!

ABONE OL
Kasım 29, 2023 12:49
Yaşınıza Göre Güneşten Korunun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneşin cildinize verdiği zararları önlemek için koruma faktörlü ürünler kullanmak şart! Yaşınıza göre seçeceğiniz doğru ürünlerle cildinizi koruyun.

Güneşten korunmak gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Korumasız güneşlenmenin cildimize verdiği zararların maalesef geri dönüşü yok.

Her yaşta cildimizin verdiği tepkiler değişebiliyor, o yüzden güneşten korunurken de yaşımızı göz önünde bulundurmalıyız. Cildimizin özelliklerine göre krem seçmeliyiz.

20’li yaşlar
20’li yaşlarda cilt daha hassas olduğundan çabuk kızarır. Güneşin zararlı etkilerinin sonucunda ciltte çizgi ve kırışıklıklar meydana gelir. Bunlara karşı önlem almak için mutlaka dışarı çıkmadan önce koruyucu kreminizi sürün ve tüm gün dışarıda kalacaksanız iki saat aralıklarla tekrarlayın.

Cilt bu yaşlarda daha fazla yağ ürettiğinden yağsız kremler kullanmaya özen gösterin.

30’lu yaşlar
Koruyucu kremin yüksek faktörlü olması, o ürünün koruma gücünün çok fazla olduğu anlamına gelmiyor. Bu yüzden çok yüksek korumalı ürünler almanıza gerek yok. 30 faktörlük bir krem cildinizi korumaya yetecektir. Kreminizi sürdükten sonra cildinizin emdiğine ve sizi iyi hissettirdiğine emin olun.

Krem ürünler cildinize ağır geliyorsa losyon ya da sprey ürünleri tercih edin. Emilimi daha kolay olduğundan ağırlık hissi vermeyeceklerdir.

40’lı yaşlar
Bu yaşlarda kremin cilt tarafından kolay emilimi için krem yerine losyon ürünleri tercih edin. Koruyucunuzun suya karşı dayanıklı olmasına dikkat edin.

Cilt bu yaşlarda artık 20’lerdeki gibi yağlı değildir. Bu yüzden daha fazla neme ve korumaya ihtiyacı vardır. Çizgi ve kırışıklıklar artık belirginleşmiştir. Bunların daha da ilerlemesini önlemek için antioksidanlı ve sıkıştırıcı etkili ürünler kullanın.

50’li yaşlar
50 yaş ve sonrası için cildinize ihtiyacı olan nemi verecek su bazlı ürünleri tercih edin. Böylece cildinizin nemlenmesini ve yenilenmesini sağlamış olursunuz. Cilt bu yaşlarda olgunlaştığı için dolayısıyla su ve yağ oranı azalıyor.

Kalın ve yoğun yapıdaki koruyucu kremler sizin için uygundur. Bunun yanında ürününüzün antioksidan özler içermesine, UVA ve UVB korumalı olmasına dikkat edin. Cildinizi düzenli olarak nemlendirin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP