Bazı Hayvanların Çene Gücü

Bazı Hayvanların Çene Gücü

ABONE OL
Ekim 29, 2023 12:10
Bazı Hayvanların Çene Gücü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu programi National Geographic’de rastlamis olanlar muhakkak vardir. Ben ikinci kez dün aksam rastladim. Dr. Brady Barry’in Tehlikeli Karsilasmalar (Dangerous Encounters) adli programinda genellikle sürüngenlerle calisiyor; ama dün dünyanin en güclü cenelerini test ettigi bir program yapti. Basinc ölcer ile cesitli hayvanlarin cene kuvvetlerini ölctü.

Siralamayi asagi da veriyorum:

Insan 58 kg

Alman Coban Köpegi 108 kg

Rottweiler 149 kg

Pit Bull 106 kg

Afrika Avci Köpegi 144 kg

Aslan 311 kg

Sirtlan 450 kg

Büyük Beyaz Köpekbaligi 303 kg

Kaplumbaga 452 kg

Nil Timsahi 1134 kg

Burda ilginc olan köpeklerle ilgili sonuclar bence. Ozellikle de pitbull’un 2-4 ton arasi basincla isirdigi masali nerdeyse herkesce kabul edilir olmusken 2 tonluk bir isiris bu ölcümlerde mevcut bile degil. 4 ton paralel evrenlerde belki…..

Gecmis yillarda yapilan arastirmalarda pitbull’un cene yapisinin ortalama kopekten cok da farkli olmadigi zaten ortaya cikmisti. Kurt Köpegi olsun Rottweiler olsun o boyutlardaki hemen her köpegin isirma kuvvetleri benzer. Bu deneyde Rottwiler pitbuldan güclü cikti ama baska bir denemede kücük farklarla birbirlerini gecebilirler belki. Ancak sonuclar asla 2-4 ton arasi oynamiyor.

Umarim bu bilgiler manasiz mitlerin sonunu getirir.

Pitbulla ilgili inanilmaz isirma basinci geyigi köpegin isirdiginda birakmama istedinden kaynaklaniyor. Nesiller boyu bunun icin üretildiginden ceneleri kilitlenmis görünümü veriyor. Gercek bu degil oysaki.

Bir diger yanlis algilama da pit bull’un cenelerini kullanmaya cok hevesli piskopat oldugu. Aksine sinirlerini kontrolü en yüksek kopeklerden biridir. Sadece yanlis egitildiginde ya da eksik egitildiginde her ne yaparsa büyük bir konsantrasyonla yapar. Burda sorumlu sahibi ve soyunda dogru karakterdeki köpekleri secmekte basarisiz olan üreticisidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP