Aşkın Cinselliğe Etkisi

Aşkın Cinselliğe Etkisi

ABONE OL
Ekim 1, 2023 08:31
Aşkın Cinselliğe Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiftlerin kurdukları sağlıklı iletişim, aralarındak, duygusal bağ gibi etkenler seks hayatınıza doğrudan etki ediyor.

İLİŞKİDEKİ DİNAMİKLER

İlişkideki yakınlık ve aradaki bağ seks hayatını olumlu yönde etkiliyor. Birlikte vakit geçiren ve bundan keyif alan çiftler seks hayatlarında daha mutlular.

CİNSELLİK YATAKTA BAŞLAMIYOR

Erkekler görsel olarakta uyarılabilseler bile kadınlar böyle bir durum söz konusu değil. Kadınlar daha çok tensel temasla uyarılıyorlar. Bu yüzden ilişkide duygusallık ve temas olması gerekiyor.

EŞ SEÇİMİ NEYE GÖRE OLUR?

Bireyler eşlerini duygusal ihtiyaçlarına göre seçerler. Bazen onlar içi en iyi olan ve onu en çok düşünen kişi iyi bir cinsel partner olmayabilir. Böyle durumlarda ilişkide şefkat ve arzuyu dengeli bir şekilde tutabilmek önemlidir.

CİNSEL İSTEK İLE KİŞİLİK ARASINDAKİ BAĞ

Cinsel istek ve davranışlar, kişilik özellikleri ile bağlantılıdır. İsteklerini söylemekten kaçınan biri cinsel isteğini de söylemekten çekinecektir tabi ki. Çiftlerin birbirlerine arzularını ve duygularını aktarabilmesi cinsel hayatın en önemli unsurudur oysa ki.

KAVGALI İLİŞKİLERDE SEKS HAYATI

Eşler aralarında ki problemi çözemediklerinde ve birbirlerine öfke duyduklarında bu sekse olumsuz yansıyacaktır. İster istemez bireyler seks yapmaktan uzaklaşacaklar.

YETERSİZLİK HİSSİ

Birey kendini eş olarak yetersiz hissettiğinde cinsel olarak ta yetersiz hisseder. Bu durumda bireyler cinsellikten uzaklaşıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP