Sinir Gazları

Sinir Gazları

ABONE OL
Ağustos 26, 2023 14:21
Sinir Gazları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinir Gazları Vücudumuzdaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felç meydana getirip, saf dışı eden çok zehirli bileşiklerdir. Çok küçücük bir damlası bile insanı öldürebilir. Son yıllarda kendi başına sinir olmayıp, birleşince tehlike yaratan çift sinir maddeleri de üretilmiştir.

Tabunenksizken kahverengine kadar renklenebilen bir sıvı olup, renksiz bir buhar verir
Simgesi:GA
Kimyasal İsmi:Etil N, N-dimetil Fosforo Amidosiyanidat
Kokusu: Saf halde kokusuz olup, buharlaştıği anda hafif meyve kokusu salar
Rengiuharları Renksiz
Etkilenme Hızıok Hızlıdır.
Fizyolojik Etkileri: Burun akması,göğüsün sıkışması, görüşün zayiflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, kasların kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir. Genellikle öldürücü doz alındığında, ölüm 1-10 dakika içinde meydana gelir.
Sarin: Renksiz bir sıvi olup buharı da renksizdir. Son derece etkili ve öldürücü bir gazdır. Renksiz ve kokusuz olup, teşhisi ve sezilmesi zordur
Simgesi:GB
Kimyasal Ismi: Izopropilmetil Fosdonofloridat
Kokusu: Yoktur
Rengi: Yoktur
Etkilenme Hızıok Hızlıdır
Fizyolojik Etkileri: Tabun ile aynıdır
Soman: Özelikleri diğer sinir gazları gibi olup, meyva kokusunda; yabancı maddeler ile karıştırıldığında ise, kafur kokusundadır.
Simgesi: GD
V Maddeleri :VX standart V maddesisir. Bu sıvılar kalıcı sinir maddeleridir. Renksiz ve kokusuz olup, çabuk buharlaşmazlar ve donmazlar. Bu nedenle etkileri günlerce sürebilir. Bitkiler tarafından da emilebilirler. Çıplak tenden emildiğinde, diğer sinir gazları ile aynı etkileri gösterirler. Bu maddeler kirletilmiş bölgeler, mayınlanmış bölgeler gibi yerlerde etkilidirler. Sarinden çok fazla zehirlidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP