Kuş Gözlemi ile Fatma Kadir Marmaris Sanat Festivali’nde

Kuş Gözlemi ile Fatma Kadir Marmaris Sanat Festivali’nde

ABONE OL
Haziran 16, 2023 16:24
Kuş Gözlemi ile Fatma Kadir Marmaris Sanat Festivali’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’e paralel olarak düzenlenen 13.DoğArt Kültür Sanat Çevre Festivali’nde Ressam Fatma Kadir’in “Kuş Gözlemi” isimli kişisel resim sergisi sanat izleyicilerinin beğenisini topladı. Ressam Fatma Kadir resim sergisinin yanı sıra bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ressam Fatma Kadir’in Sergi ve söyleşisi Armutalan Kültür Merkezi’nde Marmaris Kültür Merkezi–KalıMerhaba tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftasında farkındalık yaratmak amaçlı Marmaris Belediyesi desteğiyle düzenlendi.

Ressam Fatma Kadir’in kişisel sergisinde, 50 adet yağlı boya tekniği ile hazırlanmış eser sanatseverlerle buluştu. Sanatçı, kuş sanatıyla doğanın bütünlüğünü resmetmeyi ve doğanın bilincinde estetik bir duygu yaratmayı amaçlıyor. Göç eden kuşlar ile küresel ısınma arasındaki ilişkiyi deşifre ederek, kuşların yaşadığımız dünyadaki önemini vurguluyor. Söyleşisinde çalışma alanı olan bu konuda izleyicilere detaylı bilgiler aktardı.

Kadir 2023 sonbaharında, The Havre de Grace Maritime Musem and The Envorimental Center’da “Water Bird Watching” isimli kişisel sergiyle ABD’li sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda Kadir bu koleksiyonunu da dijital platforma taşıyarak sanal galeri ile sanatseverlerle buluştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP