Kavun Hangi Koşullarda Yetişir. Sıcak ve kuru havaları sevdiği için sıcak bölgelerde kavun tohumu yetişmektedir. Kavun yetiştiriciliğinde güneş ışınları ve sıcaklığı önemlidir. Yaz aylarında 25 derecede kavun üretimi yapılması uygundur. Uzun yetişme sürecinde güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi istemektedir.
Bundan dolayı yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısı 15°C’nin üzerine çıktığında tohum ekimi yapılması uygundur. Ayrıca nemli bölgelerde mantari hastalıklara yakalanabilme oranı yüksektir. Yetişme süresi boyunca don tehlikesi olmamalıdır.
Kavun Hangi Koşullarda Yetişir. Kavun tohumu ekimden yaklaşık 5-15 gün sonra çimlenme göstermektedir. Çimlendikten sonra uygun olan iki tane bitki ocakta bırakılarak diğerleri seyreltilmektedir. Bırakılan bitkilerin kökleri çapalanmaktadır ve boğazları toprak çekilerek doldurulmaktadır. Sıra araları yabancı ot kontrolü ve toprak yüzeyinde oluşan tabakanın kırılması adına kültivatörle işlenmesi gerekmektedir.
İlk bitki seyreltmesinden 2-3 hafta geçtikten sonra bitkiler 4-5 gerçek yapraklı olduğu zaman ikinci ve son seyreltme yapılmaktadır. Her ocakta 1-2 tane bitki bırakılmaktadır. Daha sonra boğazları tekrar oldurulmaktadır. Sıra aralarının kültivatörle tekrar işlenmesi gerekmektedir. Bitkiler büyüyüp kol atmaya başladığı zaman son kez çapalanmaktadır ve boğazları doldurulmaktadır.
Kavun Hangi Koşullarda Yetişir. Meyveler tam olgunlaşma evresindeyken hasat edilmelidir. Hasat işlemleri sabahın erken saatlerinde yapılmalıdır. Olgunluğa erişmiş olan kavunlar bıçakla kesilmektedir ya da elle kopartarak toplanmaktadır. Küçük yığınlar halinde toplanmış olan kavunlar uzun süre güneşte bekletilmemektedir. Kavunlar biran önce pazara ya da depoya sevk edilmektedir. Depoya sevk edilen kavunlar ise uzun süre saklanıldıkları taktirde ara ara ters çevrilmektedir. Ayrıca dayanıklı kavun tohumu tercihi verim açısından oldukça önemlidir.
Büyüme ve meyvelerin olgunlaşması döneminde kavun bitkisi, bol suya ihtiyaç duymaktadır. Bu dönemde düzenli ve yeterli olarak yapılacak sulama verim ve kalite üzerinde olumlu etki yapmaktadır. Sonuç olarak verim de arttırmaktadır. Kavun bitkisinde ekim derinliği 2-3 cm olup, ortalama verim 3-4 ton/da olarak bilinmektedir. Kavunun su istekleri her 7-10 günde bir 25 mm-50 mm su arasında değişmektedir. Ayrıca su istekleri farklı hava ve toprak koşullarında tamamen farklı olabilmektedir.