Gaza gelmek…/ 2

Gaza gelmek…/ 2

ABONE OL
Haziran 3, 2023 14:23
Gaza gelmek…/ 2
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muharrem İnce’nin, Memleket Partisi’ni kurduğu günlerde yaşadığı sevinci/ heyecanı unutmadım! CHP’nin içinde bulunduğu kimi çıkmazlarla, kendi içinde bulundurduğu çıkmazları örtmeye çalıştığı daha ilk günlerde gözlemlenirken, yaşanan seçimde alanı dolduran kalabalığın arkasında olacağını düşündü kanımca!

Memleket Partisi, Atatürkçü/ laik/ bilimden yana/ / gençleri kucaklayan/ sosyal demokrat olduğunu söylemesine karşın “gerçekçi” olamadı hiçbir zaman!

Parti örgütlerindeki hiyerarşik yapıya açıktan ödün veriliyordu! İnce’nin de olduğu Seyhan Oteli’nde yapılan bir toplantıda, “asıl” il örgütünü görevden almak için orada toplanmalarına karşın, sorulan soruyu “bizim parti içi sorunumuzdur” diyerek; sorunun halının altına süpürülmesine, aylar sonra il örgütünü “zarar verici” sorunlar nedeniyle görevine son vermesine, kayyım atanmasına, görevden alınan örgütün kayıtlı üyesiyle/ üstelik görevden alınan başkanın adaylığı kabul edilerek seçime gidilmesine tanık olduk! Sonucu hiç merak etmeyin!

***

Muharrem İnce’yi birçok yerde görüyoruz! Yüzyılın yıkımında, deprem alanında en çok zaman harcayan, ilk günden/ “iktidar” gidecek yollar aradığı saatlerde/ bir yol bulup bölgeye ulaşan, arkasına korumalar/ kameralar takmadan halkın arasına karışan, salt sosyal medya hesabından nerede, ne zaman, kiminle, ne yaptıklarını paylaşarak duyuran bir süreç…

Tamam “iyi” şeyler yapıyor, yurttaşların arasına korkusuzca yaklaşıyor, yerine göre başına kasketi geçiriyor, takım elbisesini/ boyalı ayakkabısını terk ediyor, botlarını giyerek yalnız “kalabalık” yapmak, alanda anlatılanları dinlemek için değil, yalnız politik yanını göstermek için değil, yalnız cumhurbaşkanı olabilmek için değil; yaşananların acısını anlayabildiği için orada olduğu belli…

***

“Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olmasını ister misin” derseniz; sözü evirip/ çevirmeden istediğimi, böyle esneklikte bir adayın ülkeyi beş yıl yönetmesinin halka iyi geleceğini söyleyebilirim!

Bugün, CHP’de parti adını isimlerin önünden çekin, alacağı hiçbirinin alacağı oy yüzde birin üzerine geçmez! Bunun içine günümüzün politikacılarının hepsini koyabilirsiniz!

Bunun yanı sıra, hiç bilinmedik bir ismi partinin başına koyun, alanları da dolaşmasın, halkın arasına da karışmasın, üstelik öyle bilindik “gelecek için” sözler de vermesin, alacağı oy yüzde yirmiyi düşmeyecektir; bunu bilin artık!

***

Şunu söylemek istiyorum: Muharrem İnce’nin haklılıkları, CHP’nin ya da millet ittifakının yanlışları var elbette! Şu an, millet ittifakı her zamankinden kazanmaya daha yakın! Bunu bozmak için İnce’ye “iktidar” tarafından verilen “gaz” görmezden geliniyor, üstelik buna da çelimsiz/ salpa oyuncunun mafya yapılı adamlar karşısında “kazanabileceği” inandırılıyor!

Dün, iktidara yakın bir kanalda, bir anketçinin “İnce’nin oyu yüzde dokuz, barajı rahatça geçiyor, yetmiş-seksen vekil çıkaracak güçte” denmesinin altında “gaz vermek” olduğunu bilmemek, “gaza gelmek” anlamını taşıdığı gibi, “iktidarın” önündeki engeli aralayacaktır!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP