Öncelikle belirtmekte fayda var doğrudan güneş ışına gerek görmez,dolaylı ışıklardan da faydalanıp gelişimini sürdürebilir.Hava akımından korumak gerekir.Ani sıcak ve soğuk ortamlarda yer değişimi kök ve yapraklara zarar verir.Kışın Oda sıcaklığı 10-12 derece aralığından aşağıya düşmemelidir.Doğuya bakan pencere önü, pencere tülünden filtrelenerek gelen sabah güneşi, ortamın nemli ve havadar olması, Antoryum’un en sevdiği ortam gereksinimleridir. Antoryumlar günde 4 saat kadar güneş almalıdır ama direkt güneş onlara zarar vereceğinden, güneş pencere tülünden süzülüp bitkiye ulaşmalıdır. Filtrelenmiş güneş çiçeklere zarar vermez.
Seradan gelişenler haricindekiler normal şartlarda yaz aylarında çiçek açar ve havaların soğuması ile döküp kendini dinlenmeye alır.Isı düştükçe gelişimleri yavaşlar. Kışın iyi ısıtılmayan evlerde, güneş alması şartıyla ve ısı 10 derecenin altına uzun süre düşmezse, yavaş da olsa büyümeye devam eder. Sıfırın altı soğuklar bitkinin ölmesine sebep olur. 32 derece üstünde sıcaklarda yapraklarda ve çiçeklerde bozulmalar olabilir; buna önlem için sıcaklık arttıkça nemin de bolca artması şarttır.
Sularken dikkat edeceğimiz bir husus toprağın her kısmının ıslanmasıdır.Özellikle yaz aylarında sulama miktarını arttırmaya özen gösterirken kış aylarında ise aşırı sulama yapmamaya dikkat etmelisiniz
Saksı ve toprak değişimi bitkinin gelişme ve köklerin hareketlenme zamanı olan hemde hava sıcaklığının uygun olduğu MAYIS ayında yapılabilir.Antoryum’un kökleri çoğalmadıkça saksı değiştirmek gerekmez, ancak 3 yılda bir nisan ayında toprağı değiştirmeniz gerekir
Yılda 1 yada 2 defa besin verilebilir mineral ve vitamin eksiğini gidermiş oluruz.. Organik maddelerce zengin bir toprakta yetişiyorsa, Antoryum için ilk iki yıl hiç ekstra besin gerekmez. Üçüncü yıl mayısta başlayarak ekim ayına kadar orkide besininden ayda bir verebilirsiniz. Sonraki yıl nisanda toprağı yenilemeniz şarttır.
Sararmış ve çürümüş yaprak ve çiçekler kesilerek atılmalıdır.
Kök gövdeden ayırma yöntemi ile üretim yapılabilir.Kökten ayrılan bitki hızlı bir gelişim gösterir ama yetişkin bir Antoryum çok hızlı büyüme göstermez yani boy atmaz.Kökten yavru verirse bunlar 15 hazirandan yaz sonuna kadar ayırmakla çoğaltılır. Yavru yoksa ve Antoryum’unuzun gövdesi biraz uzamışsa, dibe yakın bir yerden kesin ve ayrı saksıya dikin. Bunu yazın sıcaklar baş gösterdiği zaman yapmalısınız. 15 haziran ve sonrası uygun bir zamandır. Kısa sürede köklenir, büyümeye başlaması en geç bir buçuk ay içinde olur. Kestiğiniz kök ise en az bir filiz verir o daha hızlı büyür.
Çoğaltma ortamı, köklendirme süresinde daha fazla olmalıdır.
1 – Bitkinin aşırı derecede sulanması
2 – Bitkimizin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması
3 – Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması
4 – Toprağının kalitesiz olması veya vitaminin yetersiz kalması
5 – Bitkimizin yapraklarında oluşan hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan veya yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkimize zarar vermektedir.
Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimiz de gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan firmalardan bitkimiz den bir yaprak veya toprak götürerek oluşan hastalıkları göre ona uygun ilaçları alıp kullanma klavuzuna uyarak kullanınız.
Yapraklarda ağ oluşması nedeni örümcek ve bitlerdir.Temizliğine dikkat edilmeyen antoryumlarda genellikle olur.Sıcakta daha çabuk üreyip çoğalırlar.Gördüğünüz vakit kesinlikle her gün ıslak bezle silin. Bir hafta boyunca, bitler görünmese bile devam edin. Sonra sadece haftada bir devam edin.
Antoryum çiçeklerinin eğri büğrü, küçük olması ve kılıflarından çıkamamaları köklerin topraktan gerektiği gibi elementleri alamamasından kaynaklanır.Bunun sebebi ise yanlış toprak, yanlış sulama, bitki besini vermeme gibi hatalarınızdan biri veya birkaçıdır. Bu problemin en garantili çözümü, besinli su, toprak yıkaması ve maden suyu uygulamaktır.