Bağımsız bakış…

Bağımsız bakış…

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:08
Bağımsız bakış…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Hatırlarsınız 2009 yerel seçimlerinde Tapan ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bir bağımsız hareket başlatılmıştı. Bağımsız belediye başkanlığı, bağımsız il encümen adaylığı, bağımsız belediye encümen adaylığı gibi.

Üç bağımısız aday çıkmıştı.

Üçüde Ali.

Ali Demir bağımsız belediye başkan adayı.

Ali Arık bağımsız il encümen adayı.

Ali Tüfekli (Serpa Seramik) bağımsız belediye encümen adayı.

Bu hareketin özünün bir siyasi parti veya kişiyi hedef almak olmadığını o zaman da açıklamıştık. Hala da aynı görüşü dernek olarak muhafaza ediyoruz.

Yöremiz insanlarının, girdikleri her işte olduğu gibi siyasette de en iyisini yapmak gibi bir özellikleri vardır. Kendilerine düşen görevi en iyi bir şekilde asker gibi yaparlar. Buna rağmen Kozan merkezinde siyasette yok sayılmaları kabul edilemez bir durum olarak değerlendirilmişti.

Dernek rehberliğinde geniş katılımlarla yapılan toplantılar neticesinde 29 Mart yerel seçimlerinde yöreden çıkacak bir adayı destekleme kararı alındı. Bu karar dernek yönetiminin kararı değil, yöre insanının çoğunluğunun aldığı bir karardı.

Dernek her zaman siyaset üstü kalmıştır. Yönetimde her görüşten insanlar var; ama çıkan karara da herkes saygı duydu. Çoğunlukla, içimizden çıkan bağımsız adaya destek oldundu. Sonucu ne olursa olsun uzun vadede yöremiz insanının kazançlı çıkacağı bir hareket olmuştur. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

 

Ali Demir, daha önce aktif siyaset yaptığı siyasi partilerde layık olduğu değere ulaşamadı. Bağımsız hareket Ali Demir’in bir potansiyel olduğunu gösterdi. Ayrıca bu hareket sonunda yeni kurulan Türkiye Partisi ile Ankara’da bir yer edindi. Türkiye Partisi ister büyüsün, ister kapansın Ali Demir artık Adana dışında da bir siyasi değerdir. Ali Demir’in aktif siyaseti yöremizde dengeleri değiştirebilecek güçtedir.

Ali Arık, milli görüş çizgisinden gelen, memuriyet hayatı bile siyasi mücadeleyle dolu olan bir kişilik olmasına rağmen desteklediği siyasi partiden gerekli ilgiyi bulamadı. Ali Arık’ın buna tepkisi kırılma noktası oldu ve bağımsız hareketin kıvılcımlarını ateşledi. Daha sonra özünde olan siyasi görüşü kendisini iktidar partisine yakın tuttu. 2011 Genel seçimlerinde partinin Seçim Komisyonu Başkanlığını başarı ile yürüttü. Parti ekâbirleri bu çalışmasını değerlendirerek kendisini ilçe yönetim kuruluna alarak onure ettiler.

Ali Tüfekli (Serpa Seramik), Tüfekli ailesinde sekiz tane Ali Tüfekli var; bunlardan Dernek Başkanı Balcı Ali Tüfekli ve Serpa Seramik Ali Tüfekli Kozan’da öne çıkan tanınmış isimlerdir. Bu nedenle bağımsız hareketin bağımsız belediye encümen üyesi Ali Tüfekli’nin Serpa Seramik sahibi olduğunu vurgulamamız gerekti. Serpa Seramik Ali Tüfekli gazetecilik eğitimi almış, beyefendi, sosyal demokrat görüşe sahip bir değerdir.

Bu Ali’lerden başka bir de bağımsız hareketin arkasında ki gücün lideri dernek başkanı Balcı Ali Tüfekli var. Başarılı bir ticari hayatı olan Başkan Ali Tüfekli siyaseti pek sevmese de hep siyasetin içine çekilen bir isimdir. Bu gücü fark eden ilçemizin iktidara mensup siyasi otoriteleri, kendisini bilgisi dışında il delegeliğine seçtiler. Dernek başkanı olarak içimizden bunu yadırgayanlar oldu. Bu aşamadan sonra “Ben yokum” demekte yakışık almayacak bir durum arz etmiştir.

Biz, hangi siyasi partide olursa olsun yöremiz insanının en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Bir potansiyelimizin varlığı değiştirilemez bir gerçektir. Bunu değerlendirip değerlendirmemek siyasi partilerin işi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP