Adana bölgesinin alternatif turizm potansiyeli

Adana bölgesinin alternatif turizm potansiyeli

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:15
Adana bölgesinin alternatif turizm potansiyeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Beyefendi…

Öncelikle saygı ve selamlarımızı sunar, Kültür ve Turizm Bakanlığınızın güzel Adana’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz.

Adana bölgesinin alternatif turizm potansiyellerinden biri de yamaç paraşütü ve kaya tırmanışına çok müsait olan ilimiz Feke ilçesi sınırları içinde bulunan Tapan yöresindeki Hopka Dağı’dır. Hopka Dağı zirvesi 1995 m. olup, yamaç paraşütü atlayış parkuru 1690 m. dir. Atlayıştan sonra inilecek geniş düzlükler 880 ila 990 m. arasıdır.

Adana bölgesinin yamaç paraşütü sporcuları üç dört defa buradan atlayış yaptılar. Parkuru ve atlayıştan sonraki hava sirkülasyonunu çok beğendiler. Atlayıştan sonra havada rahatlıkla bir, bir buçuk saat kalınabileceğini söylediler. Ayrıca Adana’ya hiç de uzak olmadığını, hafta sonları rahatlıkla gelebileceklerini belirttiler. Hatta ulaşım ve konaklama imkanı sağlanırsa buranın uluslararası yarışmalara açılabilecek kalitede yer olduğunu da söylediler.

Sayın Bakan, Adana il merkezine 120 km. mesafede olan Hopka Dağı eteğinde 5-6 bin nüfusun yaşadığı, Sağlık Ocağı ve 300 kişilik pansiyonu bulunan Yatılı Bölge Okulunun bulunduğu Feke’ye bağlı dokuz köy bulunmaktadır.

Atlayış yapan sporcuların yakındığı konu şu; “Biz Hopka Dağı parkurunu çok sevdik; ama, arabaların ulaştığı1350 m. den sonra atlayış yapılan 1690 m. ye kadar tırmanış çok dik ve çok yorucu. Sırtımızda 25-30 kg. paraşütlerle çıkmak enerjimizi bitiriyor. Günde bir atlayıştan fazlasını yapamıyoruz. Buraya yol yapılırsa yılın her mevsiminde gelip atlayış yapabiliriz.” diyorlar.

Sayın Bakan, Kuş uçumu yaklaşık bin metre mesafesi olan bu atlayış parkuruna 1,5-2 km. lik bir yol yapılması, milli takımımıza beş oyuncu veren ve Avrupa şampiyonu yetiştiren Adana’mızın sporcularına yapılacak en iyi hizmetlerden biri olacaktır. Ayrıca ilimiz ve ülkemiz turizmine ayrı bir renk katacaktır.

Bu konuda ilgili başvurular yapılmıştır. Duyumlarımıza göre İl Özel İdaresinin 2013 yılı proğramına alındığı yönündedir. Dileğimiz kaya tırmanışına da çok müsait olan Hopka Dağı’nın, sizin önderliğinizde Adana ve ülke turizmine bir an önce kazandırılmasıdır. Buraya yapılacak yol ve sporcular için mini dinlenme tesisi açılışı siz sayın Bakanımıza nasip olur inşallah.

Saygılarımızla…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP