İsrail duyurdu, Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldü

İsrail duyurdu, Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldü

ABONE OL
Eylül 28, 2024 15:21
İsrail duyurdu, Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusunun, Cuma günü Beyrut’un Daniye ilçesine yaptığı saldırı sonucu Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah öldü. İsrail’den gelen ölüm haberine geç cevap veren Hizbullah, Nasrallah’ın ölümünü basın açıklamasıyla doğruladı.

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Cephesi komutanı Ali Kiraki ve üst düzey saha komutanlarının, Cuma günü Dahiye’de vurulan bir binanın altında yer alan bir komuta merkezinde toplandıklarını ve bu binanın füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu tarafından atılan füzenin, binayı deşerek bodrum kattaki komuta merkezinde bulunan Nasrallah’ı ve Kiraki’yi, binanın içinde bulunan herkes ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.

İsrail ordusunun basın açıklamasında “Saldırı, Hizbullah’ın üst düzey yetkilileri karargahlarında İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Hizbullah, bugün yaptığı basın açıklamasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısı sonucu öldüğünü doğruladı. Hizbullah, Hasan Nasrallah’ın ailesine ve tüm İslam dünyasına baş sağlığı diledi.

Hizbullah, İsrail’le savaşmaya ve Filistin’i desteklemeye devam etmek üzere yemin etti.

Hizbullah tarafından yayımlanan basın açıklamasında “bu savaştan muzaffer olarak çıkana kadar, yeminimizi bozmadan savaşmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Örgüt, daha önce Nasrallah’ın iyi ve sağlıklı olduğunu söylemiş, fakat bu açıklamayı destekleyen bir kanıt göstermemişti.

TAZİYELER PEŞ PEŞE

İran Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah’ın açıklamasından sonra taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, “direniş liderinin açtığı şanlı yoldan giderek, Kudüs’ü kurtarmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Filistinli örgüt Hamas da açıklama yaptı, Hasan Nasrallah’ın ölümünün yasını tuttuğunu açıkladı. Hamas, Hizbullah liderinin ölümü hakkında “Nasrallah’ın öldürülmesinin uluslararası barış ve güvenliği açıkça tehdit eden İsrail’in vahşetini bir kez daha kanıtlayan, korkak bir terör eylemi olduğu” açıklamasını yaptı.

Yemenli Husiler’de taziyelerini sundu. Husiler, yayınladıkları açıklamada “Direniş kırılmayacak ve Lübnan’daki ve tüm direniş cephelerindeki mücahid kardeşlerimizin Cihad ruhu daha da güçlenecek ve büyüyecektir” ifadelerine yer verdi.

HAMANEY GÜVENLİĞE ALINDI

Tahran’a bağlı iki yetkilinin Reuters’a yaptıkları açıklamaya göre, İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, ülke içinde yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı gizli bir yere nakledildi.

Kaynaklar, İsrail’in Cuma günü Beyrut’un güneyine düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran’ın bir sonraki adımı belirlemek üzere Lübnan Hizbullahı ve diğer bölgesel vekil gruplarla sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.