Yurt Dışında Boşanmanın Ardından Türkiye’de Neler Yapılması Gerekir?

Yurt Dışında Boşanmanın Ardından Türkiye’de Neler Yapılması Gerekir?

Sepers Hukuk Bürosu, Yurt Dışında Boşanmanın Ardından Türkiye’de Neler Yapılması Gerektiğini Açıkladı

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 17:59
Yurt Dışında Boşanmanın Ardından Türkiye’de Neler Yapılması Gerekir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İLHAN KARAÇAY

SEPERS HUKUK BÜROSU, YURT DIŞINDA BOŞANMANIN ARDINDAN TÜRKİYE’DE NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI

60 Yıl önce Türklere pansiyonerlik yapan ‘Mama’nın oğlu olan Henk Sepers, Türkçeyi öğrenip bir Türk gibi yaşadıktan sonra, avukat olarak Türklere yıllarca hizmet etti.

Henk Sepers’i 5 yıl önce kaybettik. Sepers’in kızı Esmeralda,Türkiye-Hollanda arasındaki hukuki işlemlerde çözüm arıyor ve emlak konularında da uzmanlık yapıyor.

(Haberin Hollandacası en alttadır)
(Nederlandse versie van het bericht is helemaal onder)

İlhan KARAÇAY yazdı:

Aşağıda kaleme alacağım yazı, aslında iki ayrı haber niteliğinde değerlendirilmeliydi ama, konunun iç içe oluşu ve bir bağ oluşumu ile, aynı haberde değerlendiriliyor.
Yazının kahramanlarından biri olan Henk Sepers, sonradan yaptıkları ile değil, başlangıçtaki yaşamı ile benim haber arşivime girmişti.

Türkler Hollanda’ya geldikleri ilk yıllarda, ranzalı ilkel odalarda barınıyorlardı. Türkler’in ‘Mama’sı bayan Sepers ise onlara, çok yataklı da olsa temiz odalar tahsis ediyordu.

Haber, Türklere pansiyonerlik yapan ve Türkler tarafından ‘Mama’ olarak anılan bir hanımefendiye ve onun oğluna aitti. Bir yığın ırkçının yanısıra, birkaç hoşgörülü ırkçı karşıtının da bulunduğu Hollanda’da, ‘Mama’ olarak anılan bu hanımefendinin oğlu ve torunu, şimdiki haberimin kahramanları oldular.

Sizlere önce Sepersler hakkındaki satırları daha sonra da boşanma konusundaki açıklamayı sunuyorum:

HENK SEPERS

Henk Sepers, Emlak Fuarı’nda eşi ile birlikte eşi ile birlikte

Annesinin işlettiği pansiyonda, Türkler ile kaynaşan ve Türkçeyi öğrenen oğul Henk, eğitiminde seçtiği avukatlık ile Türklere hizmeti devam ettirmişti.

11-05-1943 doğumlu olan Henk Sepers, Rotterdam’da Erasmus Üniversitesi’ndeki hukuk eğitimi yanı sıra Adalet ve Dışişleri Bakanlığı’nda Türkçe tercüman/yeminli tercüman olarak faaliyet gösterdi.
1977 yılında avukat olarak yemin ettikten sonra mesleğini Türkiye bilgisiyle birleştirdi. Henk Sepers, sekiz yıl boyunca Rotterdam’daki bölge mahkemesinde hakim yardımcısı olarak görev yaptı, ayrıca Brielle ve Sommelsdijk’te alt bölge mahkemesi hakimi yardımcısı olarak görev yaptı. Uzmanlık alanı Türk hukuk sistemi, (uluslararası) şirketler hukuku, uluslararası özel hukuk, ticaret hukuku ve mülkiyet hukukunu içermekteydi.
Sepers, benim yönettiğim AVRUPA DÜNYA gazetesine yıllarca makaleler yazdı ve 40 yıldan fazla süre Hollanda Barolar Birliğinde avukat olarak kayıtlı kaldı.

HUKUK BÜROSU
Sepers hukuk bürosu 1977’de kuruldu ve geniş bir hukuki bilgi ve deneyim yelpazesine sahipti. Sepers Hukuk Bürosu, Hollanda hukukuna ilişkin derinlemesine bilgi birikiminin yanı sıra, Türk hukukunda da uzun yıllara dayanan deneyime sahipti. 1985 yılından bu yana hukuki faaliyetlerin önemli bir kısmının yürütüldüğü İstanbul’da da, bir şubesi bulunmaktadır. Henk Sepers, Türkiye’de Hollandalı bir avukat olarak, ancak (hukuki) danışmanlık rolünü üstlenebilirdi. Hukuk firması Sepers bu nedenle yıllardır Türkiye’de kendisinin belirlediği çalışma sistem ve düzenine uygun kriterlere sahip çeşitli uzman ve dürüst avukatlarla yakın işbirliği içinde çalışmıştır.
Henk Sepers daha sonra, Türkiye’den irtibatlı olduğu Mert Himmetoğlu ile çalışmaya başladı. Henk’in yanında yıllarca çalışan Mert, özellikle Türkiye ile alakalı dosyalarda kendisinin sağ kolu durumuna gelmiştir.
Ne var ki Henk Sepers, 27 Haziran 2019’da Hollanda’nın Brielle kentinde hasta yatağında hayatını kaybetti.

ESMERALDA

Mert Himmetoğlu, ortağı Esmeralda Sepers ile

Esmeralda, sağlam bir hukuk geçmişine sahip bir Türkolog, danışman ve arabulucudur. (Leiden Üniversitesi ve Erasmus Üniversitesi Rotterdam).
1995 yılında, Türkiye’ye yatırım yapan Hollanda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerine hizmet vermeyi merkezine alan ilk şirketi Pontes International’ı kurdu.

2001 yılından itibaren Esmare Turkey şirketi aracılığıyla Türkiye’de gayrimenkul alım ve satımında aracılık yapmaktadır. Sepers Hukuk Bürosu’nun talebi ve yönlendirmesi ile birçok araştırma yapılmış ve müvekkillere gayrimenkul, miras hukuku ve tahsilat alanlarında, hukuk bürosu ile ortak uygun çözümler sunulmuştur.

Türkiye’deki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri destekleme tutkusunu halen sürdürmektedir.
Rahmetli Sepers’in kızı Esmeralda da babasının yolundan gitti ve hukuk okudu. Babasının sağlığında, Türkiye’deki bürolarında emlak alım satım işlerinde uzman olarak hizmet vermeye başlayan Esmeralda, babasının ölümünden sonra babasının da isteği doğrultusunda Mert Himmetoğlu ile ortak ‘Sepers c.s.’ firmasını kurmuş, Brielle’deki ofis adresinde iş hayatını sürdürüyor.

MERT HİMMETOĞLU

İstanbul doğumlu olan Mert, 1993 yılında Sepers hukuk bürosunda tercüman olarak çalışmaya başladı. Himmetoğlu çok deneyimli ve çok yönlü bir danışman olarak gelişti. Neredeyse 30 yıl boyunca büroda çalıştığı süre boyunca, her zaman Hollanda ve Türkiye faaliyetleri arasında çok önemli bir köprü oldu.

Himmetoğlu, müvekkillerin Türkiye ve Türk hukuku ile ilgili sorularında danışmanlık ve destek sağladı, Türk avukatlara, hukukçulara ve/veya muhasebecilere doğrudan görevler verdi ve Türkiye’deki tüm devam eden işlerin takibini, Henk’in liderliğinde ve kontrolünde sağladı.

2019 yılı Kasım ayının başından itibaren Mert Himmetoğlu ve Esmeralda Sepers, ‘Sepers c.s.’ adıyla bir ortaklık kurdular.

Türkiye’deki çeşitli uzmanlar ve dürüst avukatlarla yakın işbirliği içindeyiz. Sepers c.s. ortakları, Türk mevzuatındaki son değişiklikler ve güncellemeler hakkında bilgilidir. Hem Türkçe hem de Hollandaca dilini sözlü ve yazılı olarak mükemmel bir şekilde bildiğimiz için, gerekli olduğunda müvekkillerimiz adına sorunsuz ve etkili bir şekilde konuşabiliyoruz.

Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Sepers c.s., çeşitli dergilerde ve dijital medyada düzenli olarak makaleler yayınlamaktadır. Güncel konular, ilgi duyanların dikkatine bültenlerimizde sunulmaktadır.

Türkiye’deki mevzuatın arka planları, Türkiye’deki yasa tasarıları ve ayrıca pratik bilgiler, iş dünyası ve insan odaklı uygulanabilirlik önemli bir başlangıç noktası olarak tanımlanmaktadır.

DBA Turkey Üyesi

Dutch Business Association Turkey, Hollanda ile bağı olan profesyonel yöneticilere sahip geniş ve nitelikli bir ağdır. Tek bir net misyonu vardır: Hollanda ve Türkiye arasında uzun vadeli ticari ilişkilerin teşvik edilmesi. Esmeralda aynı zamanda bu derneğin Denetleme Kurulu üyesidir.

…VE İŞTE O BOŞANMA AÇIKLAMASI

Esmeralda Sepers ile Mert Himmetoğlu’nun Hukuki Danışmanlık Bürosu’ndan çok önemli bir aydınlatıcı açıklama geldi.
Bu açıklamada, yurtdışında boşanan çiftler hakkında bilgi veriliyor.

YURT DIŞINDA BOŞANMA SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

Türk vatandaşı olan bir partnerle mi evlisiniz?
O mu boşanmak istiyor yoksa siz mi bu isteği taşıyorsunuz?
Ayrıca Hollanda vatandaşı olarak yurt dışında (EXPAT) partnerinizle mi yaşıyorsunuz?
Bu durumda Uluslararası Özel Hukuk kuralları geçerlidir.

Prosedüre nerede başlanır?

Diyelim ki her ikiniz de yurt dışında yaşıyorsunuz (en azından Hollanda veya Türkiye dışında bir gurbetçi olarak), bu durumda boşanma davası yaşadığınız ülkede başlatılabilir. Bu durumda, boşanma o ülkenin kurallarına göre gerçekleşecektir.

Ancak, boşanma kararı yaşadığınız ülkede verildiğinde, bu kararın Türkiye’de tanınıp tanınmayacağı Uluslararası Özel Hukuk kurallarına bağlı olacaktır.

2002’den sonra evlendiyseniz, Türk hukukuna göre edinilmiş mallara katılma rejimi kapsamında evli sayılırsınız. Bu durumda varlıklar Türk hukukuna uygun olarak bölünmelidir.

Türk hukukuna göre, evlilik süresince edinilen varlıklar paylaşılmalıdır. Miras yoluyla edinilen varlıklar bu paylaşımın dışında tutulur. Miras, kişinin evli olup olmadığına bakılmaksızın kişiye bağlıdır.

Bir Türk vatandaşıyla evliyseniz (ya da kendiniz Türk vatandaşıysanız), evlilik Türkiye’deki resmi kurumlarda kayıtlı olabilir. Yurtdışında verilen bir boşanma kararı Türkiye’de otomatik olarak geçerli olmaz. Türkiye’deki yasalara göre eğer herhangi bir işlem yapmazsanız evli kalırsınız.

Hollanda’da yaşıyorsanız, boşanmayı Türk konsolosluğu aracılığıyla kaydettirebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Gurbetçi olarak durum farklıdır.

Örneğin Orta Doğu’da ikamet ediyorsanız, bu bölgeden alınan bir karar Türkiye’de tanınmayacaktır. Bu durumda Türkiye’de harekete geçmeniz gerekecektir. Nafaka, mal paylaşımı, çocukların velayeti gibi boşanmanın yanı sıra düzenlenmesi gereken unsurlar da bu durumda Türkiye’deki mahkemeye sunulacaktır.

Yukarıda belirtildiği gibi, 2002’den sonra evlendiyseniz, Türk hukukuna göre otomatik olarak edinilmiş mallara katılma rejimi kapsamında evli sayılırsınız. Varlıkları gösteren belgeleriniz varsa, bu sizin kanıt pozisyonunuzu güçlendirecektir. Mülkiyet belgelerinin kopyaları, banka ekstreleri, anlaşmalar gibi belgeleri düşünün.

Çocuklar genellikle Türkiye’de anneye verilir, özellikle çocuğun bakımının büyük bir kısmını üstlendiği kanıtlanabiliyorsa. Ancak, çocukların babaya verildiği kararlar da bulunmaktadır. Bu tür konular her zaman çok kişiseldir ve her durum için ayrı bir karar verilir.

Ek bilgi:
Boşanma davasının nerede açılacağı, çiftin ikamet ettiği ülkenin hukuk sistemine bağlıdır. Ancak, bu kararın Türkiye’de tanınması için ek prosedürler gerekecektir.

Türkiye’de yabancı mahkeme kararlarının tanınması ve tenfizi için bir dava açılması gereklidir. Bu süreçte kararın, Türkiye’nin kamu düzenine aykırı olmaması şartı aranır.

Velayet davalarında çocukların menfaati ön planda tutulur ve bu tür davalarda uzman bir avukattan yardım almak faydalı olacaktır.

Evlilik süresince edinilen malların paylaşımı Türk Medeni Kanunu’na göre düzenlenir. Ancak, malların tespiti ve ispatı konusunda detaylı belge sunulması gerekebilir.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, boşanma işlemlerinin Türkiye’de tanınması için konsolosluklardan yardım alabilirler.

Bu süreçlerde hukuki destek almak önemlidir, bu yüzden bir avukatla çalışmanız tavsiye edilir.

NL
Notaris L.P. v.d. Blinklaan 20
3232 EK Brielle
Tel: +31 181 416 177
info@seperscs.nl

TR
Moda Cad. Damacı sok. Dama
apt.3 34710 Kadıköy Istanbul TR
+90 532 7183217
info@seperscs.nl

Sepersler ile yapılan TV mülakatını takip etmek için Hollandaca haberin altındaki linke tıklayınız.
Hollandaca haberden sonra KANDEMİR HUKUK BÜROSU’nun geniş açıklaması var:
************************************************************************

SEPERS ADVOCATENKANTOOR LEGT UIT WAT ER IN TURKIJE MOET GEBEUREN NA EEN ECHTSCHEIDING IN HET BUITENLAND.

Henk Sepers, zoon van ‘Mama’, die 60 jaar geleden Turks pension houders verzorgde, leerde Turks en leefde als een Turk voordat hij als advocaat jarenlang diensten verleende aan Turken.

Vijf jaar geleden verloren we Henk Sepers. Zijn dochter Esmeralda, die oplossingen vindt voor juridische kwesties tussen Turkije en Nederland en tevens gespecialiseerd is in vastgoed, zet een deel van de praktijk voort in de samenwerking “Sepers c.s.”.

Geschreven door İlhan KARAÇAY:

De onderstaande tekst had eigenlijk als twee aparte nieuwsartikelen moeten worden beoordeeld, maar vanwege de verwevenheid van de onderwerpen en het ontstaan van een verband, wordt het in hetzelfde artikel behandeld. Een van de hoofdrolspelers van het artikel is Henk Sepers, die in mijn nieuwsarchief kwam, niet vanwege wat hij later deed, maar vanwege zijn eerste leven.


In de eerste jaren dat Turken naar Nederland kwamen, verbleven ze in primitieve kamers met stapelbedden. Mevrouw Sepers, de ‘Mama’ van de Turken, stelde hen schone kamers met veel bedden ter beschikking.

Het nieuws betrof een dame die Turks pensionhouders verzorgde en door Turken ‘Mama’ werd genoemd, en haar zoon. In Nederland, waar naast een hoop racisten ook enkele tolerante antiracisten waren, werden de zoon en kleindochter van deze dame, bekend als ‘Mama’, de helden van mijn nieuwsbericht.

Hieronder presenteer ik u eerst de paragrafen over de Sepers en daarna de uitleg over de echtscheiding:

HENK SEPERS

Henk Sepers, samen met zijn vrouw op de vastgoedbeurs.

Henk, die in het pension van zijn moeder met Turken in contact kwam en Turks leerde, ging door met het verlenen van diensten aan Turken als advocaat, een beroep dat hij tijdens zijn opleiding had gekozen. Henk Sepers, geboren op 11-05-1943, studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte daarnaast als Turks tolk/beëdigd tolk bij het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Na beëdiging als advocaat in 1977 combineerde hij zijn beroep met zijn kennis van Turkije. Henk Sepers werkte acht jaar als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank in Rotterdam en ook als rechter-plaatsvervanger bij de kantongerechten in Brielle en Sommelsdijk. Zijn specialismen omvatten het Turkse rechtssysteem, (internationaal) ondernemingsrecht, internationaal privaatrecht, handelsrecht en eigendomsrecht. Jarenlang schreef hij een column voor de gerespecteerde krant “DÜNYA”. Meer dan 40 jaar stond hij geregistreerd als advocaat bij de orde van advocaten.

ADVOCATENKANTOOR

Sepers advocatenkantoor werd opgericht in 1977 en had een breed scala aan juridische kennis en ervaring. Op het kantoor was een diepgaande kennis aanwezig van het Nederlandse recht en ook jarenlange ervaring in het Turkse recht. Sinds 1985 heeft het kantoor een vestiging in Istanbul, waar een belangrijk deel van de juridische activiteiten wordt uitgevoerd. Henk Sepers was in Turkije actief als (juridisch) adviseur in Nederland was hij advocaat. Het advocatenkantoor Sepers werkte daarom jarenlang nauw samen met diverse deskundige en eerlijke advocaten in Turkije, zorgvuldig geselecteerd door Sepers en zijn team. Later werd Henk Sepers ondersteund door Mert Himmetoğlu, een medewerker en contactpersoon uit Turkije, die uiteindelijk zijn rechterhand voor de Turkije praktijk zou worden. Henk Sepers overleed echter op 27 juni 2019 in Brielle, Nederland, na een ziekbed van 10 maanden.

ESMERALDA

Mert Himmetoğlu met zijn compagnon Esmeralda Sepers.

Esmeralda, een turkoloog met een sterke juridische achtergrond (Leiden Universiteit en Erasmus Universiteit Rotterdam), is adviseur en mediator. In 1995 richtte ze Pontes International op, het eerste bedrijf dat zich richtte op het verlenen van diensten aan Nederlandse kleine en middelgrote ondernemingen die in Turkije investeren. Sinds 2001 bemiddelt ze via het bedrijf Esmare Turkey bij de aan- en verkoop van onroerend goed in Turkije. Op verzoek van advocatenkantoor Sepers is door haar veel onderzoek gedaan en zijn in samenwerking met het kantoor passende oplossingen geboden aan cliënten op het gebied van vastgoed, erfrecht en incasso. Ook heeft Esmeralda nog altijd haar passie voor het ondersteunen van kleine en middelgrote ondernemingen in Turkije. Esmeralda, de dochter van wijlen Sepers, volgde de weg van haar vader en studeerde rechten. Tijdens de gezondheid van haar vader begon Esmeralda als specialist in vastgoed aan- en verkoopdiensten te verlenen in de kantoren in Turkije. Na de dood van haar vader is zij, mede naar wens van haar vader, het partnerschap aangegaan met Mert Himmetoğlu onder de naam Sepers c.s.. in de bestaande kantoren in Brielle en Istanbul.

MERT HİMMETOĞLU

Mert, geboren in Istanbul, begon in 1993 als tolk bij Sepers advocatenkantoor. Himmetoğlu ontwikkelde zich tot een zeer ervaren en veelzijdig adviseur. Gedurende bijna 30 jaar dat hij bij het kantoor werkte, was hij altijd een belangrijke brug tussen de activiteiten in Nederland en Turkije. Himmetoğlu bood advies en ondersteuning aan cliënten met vragen over Turkije en Turks recht, gaf directe opdrachten aan Turkse advocaten, juristen en/of accountants, en zorgde in continue overleg en nauwe samenwerking met Henk Sepers voor de voortgang van alle lopende zaken in Turkije. Vanaf begin november 2019 hebben Mert Himmetoğlu en Esmeralda Sepers een partnerschap opgericht onder de naam ‘Sepers c.s.’. We werken nauw samen met diverse deskundigen en eerlijke advocaten in Turkije. De partners van Sepers c.s. zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen en updates in de Turkse wetgeving. Omdat we zowel de Nederlandse als Turkse taal uitstekend beheersen, kunnen we indien nodig effectief en soepel communiceren namens onze cliënten. We delen onze kennis en ervaring. Sepers c.s. publiceert regelmatig artikelen in verschillende tijdschriften en digitale media. Actuele onderwerpen worden onder de aandacht van geïnteresseerden gebracht in onze nieuwsbrieven. De achtergronden van de wetgeving in Turkije, wetsvoorstellen in Turkije en ook praktische informatie, toepasselijk op het bedrijfsleven en mensgericht, worden als belangrijke uitgangspunten beschouwd.

DBA Turkey Lid
Dutch Business Association Turkey, een breed en gekwalificeerd netwerk van professionele managers met een band met Nederland, heeft een duidelijke missie: het bevorderen van langdurige handelsrelaties tussen Nederland en Turkije. Esmeralda Sepers maakt sinds maart 2023 officieel deel uit van de auditing board.

EN HIER IS DE ECHTSCHEIDINGSVERKLARING

Een zeer belangrijke verduidelijkende verklaring is afkomstig van het juridisch advies kantoor van Esmeralda Sepers en Mert Himmetoğlu. In deze verklaring wordt informatie verstrekt over echtparen die in het buitenland zijn gescheiden.

Hier is de boodschap:

WAT TE DOEN NA EEN ECHTSCHEIDING IN HET BUITENLAND

Bent u getrouwd met een Turkse partner?
Wil hij/zij scheiden of bent u dit van plan ?
Woon je daarnaast als Nederlander in het buitenland (EXPAT) samen met je partner?
In dit geval zijn de regels van het internationaal privaatrecht van toepassing.

Waar moet de procedure worden gestart?
Stel dat jullie allebei in het buitenland wonen (minstens buiten Nederland of Turkije als expat), dan kan de echtscheidingsprocedure worden gestart in het land waar je woont.

In dat geval zal de scheiding volgens de regels van dat land plaatsvinden. Echter, wanneer de echtscheidingsbeslissing in het land waar je woont wordt gegeven, is het afhankelijk van de regels van het internationaal privaatrecht of deze beslissing in Turkije wordt erkend.

Als je u na 2002 bent getrouwd, wordt u volgens het Turkse recht geacht gehuwd te zijn in gemeenschap van goederen. In dat geval moeten de activa volgens het Turkse recht worden verdeeld.

Volgens het Turkse recht moeten de tijdens het huwelijk verworven activa worden gedeeld. Goederen die door erfenis zijn verkregen, worden van deze verdeling uitgesloten. Erfenis is persoonlijk, ongeacht of men getrouwd is of niet.

Als u met een Turkse burger bent getrouwd (of zelf een Turkse burger bent), kan het huwelijk in Turkije geregistreerd zijn. Een in het buitenland gegeven echtscheidingsbeslissing is niet automatisch geldig in Turkije. Volgens de Turkse wet blijft u getrouwd als u geen actie onderneemt.

Als u in Nederland woont, kunt u de echtscheiding via het Turkse consulaat laten registreren. Meer informatie hierover vindt u hier. De situatie is anders voor expats.

Als u bijvoorbeeld in het Midden-Oosten woont, wordt een beslissing uit die regio niet in Turkije erkend. In dat geval moet u actie ondernemen in Turkije. Elementen die naast de echtscheiding moeten worden geregeld, zoals alimentatie, vermogensverdeling, voogdij over kinderen, moeten in dat geval aan de Turkse rechtbank worden voorgelegd.

Zoals hierboven vermeld, wordt u, als u na 2002 bent getrouwd, volgens het Turkse recht automatisch geacht gehuwd te zijn in gemeenschap van goederen. Als u documenten heeft die de activa aantonen, zal dit uw bewijspositie versterken. Denk aan kopieën van eigendomsbewijzen, bankafschriften, overeenkomsten.

Kinderen worden in Turkije meestal aan de moeder toegewezen, vooral als kan worden aangetoond dat zij het grootste deel van de zorg voor het kind op zich neemt. Er zijn echter ook uitspraken waarbij de kinderen aan de vader worden toegewezen. Dergelijke zaken zijn altijd zeer persoonlijk en voor elke situatie wordt een aparte beslissing genomen.

Aanvullende informatie:

De locatie waar de echtscheidingszaak wordt ingediend, is afhankelijk van het rechtsstelsel van het land waar het echtpaar woont. Echter, aanvullende procedures zullen vereist zijn om deze beslissing in Turkije te laten erkennen.

In Turkije is het noodzakelijk om een rechtszaak aan te spannen voor de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse rechterlijke uitspraken. In dit proces is vereist dat de beslissing niet in strijd is met de openbare orde van Turkije.

In voogdijzaken staan de belangen van de kinderen voorop, en het zal nuttig zijn om in dergelijke gevallen hulp te zoeken bij een gespecialiseerde advocaat.

De verdeling van eigendommen die tijdens het huwelijk zijn verkregen, wordt geregeld volgens het Turkse Burgerlijk Wetboek. Echter, gedetailleerde documentatie kan vereist zijn voor de vaststelling en het bewijs van de eigendommen.

Turkse burgers die in het buitenland wonen, kunnen bij de consulaten hulp zoeken voor de erkenning van hun echtscheidingsprocedures in Turkije.

Het is belangrijk om juridische ondersteuning te krijgen in deze processen, daarom wordt het aanbevolen om samen te werken met een gespecialiseerde juridisch adviseur.

NL
Notaris L.P. v.d. Blinklaan 20
3232 EK Brielle
Tel: +31 181 416 177
info@seperscs.nl

TR
Moda Cad. Damacı sok. Dama
apt.3 34710 Kadıköy Istanbul TR
+90 532 7183217
info@seperscs.nl

Sepersler ile yapılan mülakatı aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Kaynak: https://www.ilhankaracay.com/sepers-hukuk-burosu-yurt-disinda-bosanmanin-ardindan-turkiyede-neler-yapilmasi-gerektigini-acikladi/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP