Çocukta Burun Kanamasının Nedenleri Nelerdir?

Çocukta Burun Kanamasının Nedenleri Nelerdir?

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 11:16
Çocukta Burun Kanamasının Nedenleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alerji – Kontrol altına alınamamış alerjik nezle burun mukozasını daha kolay kanayabilir hale getirir.

Üst solunum yolu enfeksiyonları- Bu enfeksiyonlar sırasında da, burun mukozasının tahrişi sonucu kanamalar görülebilir.

Burun mukozalarında kuruluk ve tahriş- Özellikle iç mekanlarda havanın kuru olduğu kış aylarında önem kazanır. Serum fizyolojik içeren damla ve spreylerle burun içini nemli tutmak, ortamda bir buhar kaynağı bulundurmak yararlı olacaktır.

Burun karıştırma- Çocuklarda en sık görülen nedenlerden biri de budur.

Kan hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları – Kanda trombosit denilen pıhtılaşma hücrelerini etkileyen tüm hastalıklar veya pıhtılaşma faktörlerindeki bozukluklar burun kanamasına yol açar. Burun kanamasının altında böyle ciddi bir neden varsa, başka yerlerden de kanamalar olacaktır ( Dişeti kanaması, kolay morarma, kesilen yerin uzun süre kanaması gibi…). Böyle bir durumdan şüphelenirseniz, zaman geçirmeden çocuk doktorunuza başvurmalısınız.

Burunda yabancı cisim- Çocukta tek taraflı, kötü kokulu bir akıntıyla birlikte olan burun kanamalarına minik parmakların burna soktuğu küçük bir cisim neden olabilir ! Bu yüzden boncuk, kuru yemiş gibi küçük cisimlere ulaşmamalarını sağlamalıyız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.