Güzellik Banyoları
Tabiat her alanda olduğu gibi bize güzellik alanında da eşsiz çözümler sunuyor. Zaten biliyorsunuz, gerek sağlık gerekse güzellik konusunda başvurduğumuz herşeyin neredeyse tamamı bitkilerden elde ediliyor.
Eğer doğru bitki doğru yerde kullanılırsa, bize teknolojik ve kimyasal ürünlerden daha fazla fayda sağlar. Uzmanlar da bunu söylüyor ve bu gerçeği artık neredeyse herkes biliyor. Bu gerçekten yola çıkılarak hazırlanmış ve size çok faydası olacak bazı bitkisel banyoları aşağıda sıralamaya çalıştık. Umarız bu banyolarla hem rahatlar hem de sorunlarınıza çare bulmuş olursunuz.
Mantar ve sivilceler için banyo
Mercan köşk saplarını çok ince bir şekilde kıyın ve bir kaba yaklaşık 100 gr kadar koyun. Üzerine 2 litre kaynamış su ilave edin ve yarım saat bekleyin. Banyo suyunu 37 dereceye ayarlayarak küveti doldurun. Karışımı süzün ve elde ettiğiniz sıvıyı küvete boşaltın. Banyo süresi 30 dakikadır.
Ayakları yumuşatmak için banyo
Bir kaba sıcak su doldurun ve içerisine 500 gr. atkestanesi ile 100 gr. deniz tuzu ilave edin. 30 dakika banyodan sonra ayaklarınızı ispirtolu kafur ve zeytinyağı ile ovun. Bu banyo nasırlanmış ayaklar için özellikle önerilir.
Yorgun ve terli ayaklar için banyo
Sıcak suyun içine meşe kabuğunu atarak bir süre karıştırın. Üzerine 500 gr. atkestanesi ile 100 gr. deniz tuzu ilave edin. Banyo suyunu 37 dereceye ayarlayarak küveti doldurun. Bu banyo hergün yapılır. Banyodan sonra ayaklarınızı zeytinyağı ile ovuşturun.
Soğuk ayaklar için banyo
Dayanabileceğiniz sıcaklıkta suyu bir kaba boşaltın ve ayaklarınızı 2 dakika içerisinde bekletin. Çıkarıp hemen soğuk suya sokun. 10 saniye sonra geri çıkartın. Bu işlemi 5 kez tekrarlayın.
Yüzünüz için banyo
Bu banyo, cilt bünyesine göre çeşitli bitkilerden yapılır. Kuru, nazik, hassas ve kolayca iltihaplanabilecek ciltlerde eşit miktarda oğulotu, dereotu, lavanta çiçeği, papatya, aynı safa çiçeği ve öksürükotu karışımı kullanılır. Yağlı, ve aşırı terleyen ciltlere de yine eşit miktarda biberiye, papatya, ıhlamur çiçeği, nane yaprakları, meşe kabuğu, atkestanesi meyveleri, söğüt ve huş ağacı yaprakları karışımı çok etkilidir. Sarı, solgun ve yorgun ciltlere de kâfur, lavanta çiçeği ve oğulotu karışımı tavsiye edilir.
Geniş bir kap içerisine 1 çorba kaşığı ilave edilir, üzerine su konarak kaynatılır. Su buharlaşmaya başlayınca yüz 20 cm. kadar aralıkla buhara tutulur. Baş bir havlu ile örtülür. Bu banyo 15 dakika kadar devam eder. Sonra yüz soğuk su ile yıkanıp, bitki losyonu ile ovuşturulur ve bitkisel maske konur.
Yüze tatbik edilen banyolar kolay ve yararlıdır. Haftada bir defa yapılmalıdır. Yüze güzellik, tazelik, canlılık verir, yüzdeki siyah lekeleri, göze çarpan beyaz taneleri vs. yok eder.