IO Link Master üretim ekosisteminin merkezinde konumlanıyor

IO Link Master üretim ekosisteminin merkezinde konumlanıyor

Telemecanique Sensors imzası taşıyan IO Link Master ailesi, Sanayi 4.0’ın dinamiklerine uygun alt yapısı ile hız, esneklik ve yüksek performans sunuyor

ABONE OL
Mayıs 27, 2024 12:19
IO Link Master üretim ekosisteminin merkezinde konumlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dördüncü Sanayi Devrimi ile üretim hattına daha fazla veri ve esneklik getirmek çok daha önemli olurken, saha düzeyinde akıllı sensörlerin kullanılması da zorunlu hale geliyor. Bu aşamada devreye giren Telemecanique Sensors, ürün gamına eklediği IO-Link teknolojisi ile evrensel, satıcıdan bağımsız, noktadan noktaya bir iletişim protokolü sunarak Sanayi 4.0’ın dinamiklerine uygun bir üretim ekosistemi oluşturmaya katkıda bulunuyor. IO-Link ürün ailesi, sensörlerin PLC’ye bağlanması sayesinde saha cihazlarından da ek temel veriler sağlamasına imkân tanıyor. Bu da üretime sunduğu esneklikle verimliliği maksimize ederek üreticilere rekabet avantajı sağlıyor.

Endüstriyel otomasyon ve emniyet sensörleri üretiminde 90 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan global sensör endüstrisinin önde gelen şirketi Telemecanique Sensors, ürün ailesine eklediği IO Link Master ile paketleme, malzeme taşıma, yiyecek ve içecek sektörü gibi pek çok noktada üretimin farklı alanlarında çözüm sunmaya devam ediyor. Birçok özelliği ile rakiplerinden ayrılan bu yeni nesil teknoloji hakkında açıklamada bulunan Telemecanique Sensors Pazarlama Müdürü Melisa Altuntaş Karanlık; “IO-Link cihazları ile üst düzey kontrol sistemi arasında bir ağ geçidi görevi gören IO Link Master, IO-Link ekosistemindeki merkezi bileşen olarak görev alıyor. Çift yönlü iletişim sağlayarak kontrol sistemine bağlı sensörlerden ve aktüatörlerden veri yapılandırmasına, izlemesine ve almasına olanak tanıyor. Aynı zamanda bu cihazların endüstriyel otomasyon ağına sorunsuz entegrasyonunu kolaylaştırarak gelişmiş tanımlama, uzaktan parametrelendirme ve üretimde daha fazla esneklik gibi avantajlar sağlıyor. IP67 koruma sınıfında bulunan IO-Link Master cihazımız ise birçok uygulama için uygun maliyetli ve yeterli bir çözüm oluyor” dedi.

Telemecanique Sensors Pazarlama Müdürü Melisa Altuntaş Karanlık

Paketleme, malzeme taşıma, yiyecek ve içecek sektörlerine katma değer sağlıyor

Kurulum ve kullanım kolaylığının yanı sıra yüksek performansı ile dikkat çeken IO-Link Master ürün grubunun sunduğu avantajları anlatan Melisa Altuntaş Karanlık, “Kontrol panelinin dışında ve sensörlerle aynı ortamda kurulum için uygun olan bu teknoloji kolay entegrasyon sağlıyor. Kullanımı kolay yazılım konfigüratörü, büyük PLC’ler için tamamen test edilmiş ve onaylanmış DFB entegrasyonunu kolaylaştırıyor. Dahili OPC UA sunucusu ise sensörlerden buluta ek alan ve cihaz verilerinin toplanmasına izin veriyor. IO-Link Master çift yönlü iletişim, kurulumsuz tak-çalıştır ve uzaktan müdahale etmeyi gerektiren aklınıza gelebilecek tüm uygulamalar için kullanılabiliyor. Kurulum ve kullanım kolaylığı ile fark yaratan teknolojimiz, PLC, HMI gibi bilgi sistemlerinde uzun vadeli analiz gerçekleştirebilir. Ürün ailemiz rakipleriyle karşılaştırıldığında ise çok daha iyi bir performans sunarken hedef uygulamalarımızda kullanılan protokoller için eksiksiz bir ürün gamı yaratıyor” şeklinde konuştu.

Telemecanique Sensors Hakkında

Telemecanique Sensors, sensörler alanında 90 yıllık tecrübeye sahip ve dünya çapında tanınmış bir uzmandır. Elektromekanikten elektronik ürünlere, algılamadan tanımlama ve mesafe ölçümüne kadar geniş bir ürün gamına sahip olan şirket, 9 farklı ürün grubuyla 20’den fazla ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Sensör pazarında global bir uzman olarak konumlanan Telemecanique Sensors, müşterilerine makinelerinin gerekli performans ve güvenilirliğe ulaşması için en iyi ürün ve teknolojiyi seçmelerinde yardımcı oluyor. Çalışmalarında sadelik, yakınlık ve uzmanlık konularına odaklanan şirket bu kapsamda; uzman olarak teknoloji seçimini kolay hale getirirken, hızlı çözüm ve servis sunan geniş uzman bayi ağı sayesinde de müşterileriyle her zaman yakın kalarak güvenilir çözümler sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP