Oldukça köklü ve eski bir tarihe sahip olan Hindistan, tarihsel süreçte tamamen bağımsız bir şekilde yaşadığı gibi farklı medeniyetlerin etkisi altında da yönetilmiştir. Yakın tarihe bakıldığında sömürgeci bir anlayış ile yönetilmesi kültürel anlamda da bu anlayışın etkisinde kalmasına neden olmuştur. Ancak ülkenin gelenek ve görenekleri, yemek kültürü halen etkisini sürdürmektedir.
Hindistan Gelenekleri ve Yemek Kültürü
Başkenti Yeni Delhi olan, oldukça eski ve köklü bir geçmişe sahip olan Hindistan, belirli bölgelerinde fakirliği etkili olduğu, karmaşık ekonomik yapıya sahip ülkelerden birisidir. 5000 yıllık geçmişi yanında Hint kültürüne özgü öğelerin etkisinde varlığını sürdüren ülke halkı, aynı zamanda sömürgeci devletlerin kültürel baskılarına da maruz kalmıştır. Hindistan içerisinde konuşulan diller oldukça çok ve çeşitliliğe sahiptir. Yine aynı şekilde din ve ırk çeşitliliği anlamında da ülke son derece zengindir.
Hindistanda yaşanan bu değişim ve farklılık, halkın yaşam tarzına da doğrudan etki etmektedir. Sıcak, yağışlı ve kurak bir dönem geçiren Hindistan hem yüzölçümü hem de nüfus açısından oldukça büyüktür. Toplamda 1000in üzerinde dilin konuşulduğu ülke de 15 dil, resmi dil olarak kabul edilmektedir.
Giyim ve kültürel öğelerine baktığımızda ipek sariler, renkli lehangalar, şalvar ve kamiz türünde kıyafetler öne çıkmaktadır. Yemek kültürü açısından kendine özgü bir mutfağı olup Hint mutfağı olarak tüm coğrafya da ve diğer batılı ülkelerde de oldukça popülerdir. Yiyeceklerde daha çok baharat ve diğer sebze türlerinin hakim olduğu görülmektedir. Ülkede etkin olan dinlere bakıldığında Hindu, İslam, Hıristiyanlık, Jainizm, Sihizm gibi dinler öne çıkmaktadır. Bu dinler içerisinde Hindu en yaygın olup onu Hıristiyanlık ve İslam dini izlemektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.