Karasal Biyomlar
Karasal biyomlar, canlı türleri, iklim koşulları ve fiziki özelliklere bağlı olarak üçe ayrılmaktadır.
Orman Biyomları, bölgeden bölgeye farklılık gösteren, tropikal yağmur ormanları, ılıman bölge ormanları ve iğne yapraklı ormanlar olarak üç ayrı başlık altında incelenmektedir. Tropikal bölge ormanları ekvator kuşağının 20 derece kuzey ve güneyinde yer almaktadır. En çok yağmur alan ormanlar olan bu alanlar yeryüzünde yaşamakta olan hayvan popülasyonunun önemli bir kısmına ev sahipliği yapmaktadır.
Ilıman bölge ormanları orta enlemde yer almaktadır. Bu alanda yağış bol miktarda olup yaprak döken ağaçlar bulunur. Kuzeydoğu Amerika, Avrupa, Asya ev Avustralya bu bölgelerin yer aldığı alanları içermektedir.
İğne yapraklı ormanlara bakıldığında çoğunlukla kuzey yarım kürede kış aylarının sert geçtiği, kar ve don gibi alanları içeren yüksek yerlerde bulunur. Sibirya, iğne yapraklı ormanların en fazla olduğu alanlardan biri olarak örnek gösterilebilir.
Su Biyomları, dünyamızın önemli bir alanını kapsayan alanları içermektedir. Bu alanlar tatlı su ve tuzlu su biyomları olarak iki başlıkta incelenir.
Tatlı su biyomları başlığı altında incelenen göl biyomları büyüklüğü değişen kara ekosistemi ile iç içe olan oldukça fazla canlı türünü içermektedir. Akarsu biyomları, besin ve oksijen bakımından zengin olan, farklı türleri destekleyen alanlardır.
Tuzlu Su Biyomları ise %3lük bir derişime sahip olan deniz ve okyanusları içeren alanlar olarak ifade edilebilir.