Kabarla çilek fidesi. çilek yetiştiriciliği yapılacak alan toprağın kireç oranı düşük olmamalı. Bu topraklarda dikimi her mevsimde yapılır özellikle nemli ve serin havalarda dikim yapılması gerekmektedir. Tarla çilekleri oldukça derine inebilen ve köklü bir yapıya sahip olmaktadır. Bu şekilde toprağa oldukça sıkı bağlanmaktadırlar. Bu çilekler, yaprakları toprağın üzerinde duracak şekilde ekilmelidir.
Kabarla çilek fidesi oldukça önemli ve dikkatle fide yetiştiriciliği ve fide dikimi yapılması gereken bir üründür. Bölgeye göre değişen tarla çilekleri genelde -10 dereceye kadar olan soğuklara dayanmaktadır. Bu çilekler hafif ve kumlu ve tınlı toprakları sevmektedir.
Kabarla çilek fidesi. özelliği iri, sert, tatlı ve parlak kırmızı meyveler veren nötr gün bir çilek çeşididir. Diğer nötr gün çeşitlerden çok az bir gecikme ile meyve vermeye başlar ve uzun süre meyve vermeye devam eder. Yayla bölgelerde yaz boyunca meyve verir. Sahil yerlerdeki verimi de çok iyi olup yüksek verimli bir çeşittir.
Fideler hazırlanan ve temizlenen killi, tınlı ve besin maddelerince zengin toprağa dikimi yapılmaktadır. Mutlaka can suyu verilmelidir. Çilek fidesi dikimden sonra bakım oldukça önemlidir. Özellikle fidelerin çevresinin yabancı otlardan mutlaka arındırılması gerekir. Bu otların oluşmasını engellemek adına toprak örtülebilir. Kabarla çilek fidesinin üzerinde düzenli olarak böcek temizliği yapılması gerekmektedir. Ancak, çilekte çıkan ve “kol” olarak isimlendirilen gereksiz saplar düzenli olarak temizlenmelidir. Temizlik yapılmadığında verim düşer.
Kabarla çilek fidesi. Fidelerin toprağa verilmesi ile toprağın nemi sürekli kontrol edilmelidir. Toprak sürekli olarak nemli halde olmalıdır. Fakat gereğinden fazla da sulanmamalıdır. Gereğinden fazla sulanan çilekler çürümeye başlamaktadırlar. Yetiştirilmesi sağlanan toprağın azot anlamında yeterli olması çileğin daha güzel ve kaliteli olmasına katkı sağlamaktadır. Bu sebeple de kabarla çilek fidesini toprağa koymadan öncesinde toprağın azot anlamında zengin gübre ile desteklenmesi oldukça önem arz etmektedir. Güneşi çok seven bir bitki olan çilek için günde 6-7 saat güneş ışığı yeterli gelmektedir. Aynı zamanda uygulanan doğru teknikler ile çilekler 1-3 ay kadar meyve verebilmektedir.
Bakım aşamalarından en önemli diğer nokta da gübrelemedir. Gübreleme işlemini her ay düzenli olarak yapılması gerekir. Bitkide hastalıkları önlemek için işlemler yapılmalıdır. Meyveler çıktıktan sonra ise düzenli olarak mantar ilacı kullanılmalıdır.