En Verimli Çilek Fidesi; Portala ve Yediveren çeşitler en verimli çeşitlerdir. Portala çeşitleri her türlü toprakta yetişir. Güçlü çiçeklenmesinden dolayı bahar ve yaz dikimine de çok iyi uyum sağlar. Çünkü bu çeşitler güçlü bir bitki yapısına sahiptir. Meyve büyüklüğü çilek fidesi Albion’a benzer renk olarak daha açık renkli ve daha parlak meyvesi vardır.
En Verimli Çilek Fidesi; güçlü bir gün nötr bir çeşittir. Değişik bölgelere uyum sağlama yeteneğine sahip standart kış dikim sisteminde ise erkencidir. Meyve büyüklüğü, meyve döneminin tamamında aynıdır. Bu çeşit verimli çeşidi olup uygun bakım ve toprak koşullarında bitki başına 3 kilograma kadar meyve verimi alınabilmektedir. Değişik hava şartlarına dayanıklılığı ile bilinen bu çeşit, meyve iriliği ve rengi, dolgunluğu ile göze çarpar. Açık tarla ve örtü altı yetiştiricilikle beraber de yapılmaktadır.
Portala çilek fidesi suyu seven bir bitkidir. Bu nedenle en uygun sulama yöntemi damlama ve yağmurlama sulamadır. Sulamada önemli bir noktada drenaj iyi ayarlanması gerekir. Drenaja önem verilerek bitki kök bölgesinin havadar ve bunla birlikte tuzunun az olması gerekir. Çilekte yabancı ot savaşında bitkilere zarar vermeyen ilaçlar seçilmesi ve verilmesi gerekir. Yetiştiricilik yapılan alandaki toprak yetiştiriciliği yapıldıktan sonra iki yıl kadar bir süre ile devamlı olarak değiştirilmesi gerekir. Çünkü toprağın besin değerlerini oldukça kullanan bir bitkidir. Bu şekilde, meyve tadı, kokusu, rengi değişmeksizin her yıl aynı ürün alınabilmektedir.
En Verimli Çilek Fidesi; Bütün bölgelerde verimi yüksek olan sıcak, soğuk nemli demeden her bölgede yetişen diğer çilek çeşidi ise, yediveren çilek fidesi çeşidi, verimli çeşitlerden biridir. Yediveren meyve eti sert rengi ise koyu kırmızıdır. Yaz boyu belirli aralıklarla meyve verebilen bir çeşittir yediveren çeşit. Havaların soğumasına kadar ürün alınabilen bir çeşittir. Çünkü aroması oldukça iyidir. Bununla birlikte iyi bakım şartlarında verim ve kalite daha da artar. Verimi etkileyen faktörler başında fide bakımı iyi yapılması gerekmektedir. Daha sonra dikim şartları, toprak bakımı, gübreleme ve sulama şartları özenli yapılmalıdır.