Efendiliğiniz buraya kadarmış!..

Efendiliğiniz buraya kadarmış!..

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:12
Efendiliğiniz buraya kadarmış!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Yerel Yönetimler Yasası 11 Kasım 2012 Pazar günü sabaha karşı iktidar partisinin yoğun çabalarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Kanuna göre, Aydın , Balıkesir , Denizli, Hatay , Malatya , Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon , Şanlıurfa ve Van , büyükşehir belediyesi olacak.

Ayrıca, yasa ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak.

Yani kısaca 16 bin 82 köyün köy statüsü sona erecek.

Daha açıkçası efendiliğiniz buraya kadarmış ey halkım!

 

Doksanlı yılların başında Tapan köylerini birleştirerek belediye yapalım diye bir mücadele verilmişti. Bu mücadeleye karşı olanlarda, belediye olmaması için mücadele verdiler tabi. Belediye olmaması için mücadele verenlerin propagandalarından biri de; “Belediye kurulursa tavuğunuzdan da vergi alırlar” sözü idi. Basit ama gariban köylü için etkili bir propağanda. Ve Tapan köylerinin birleştirilerek belediye yapılması mücadelesini onlar kazanmıştı sonunda. Yani yapılmasın diyenler.

Tapan’ın belediye olmaması için en çok mücadele veren o zaman ki Refah Partililer olmuştu. Yani şimdiki AKP’nin esas tabanını oluşturan kitle.

Şimdi bu köylerde tüm ülkede ve kırsalda olduğu gibi AKP birinci partidir. Kaderin cilvesine bakın ki, o zaman yapılan referandum da belediye olmasın diye hayır oyu veren AKP tabanı istese de istemese de artık belediye hudutları içine alındılar.

Üstelik kendilerine hiç danışılmadan.

Referandum da yapılmadı bu sefer.

Vekalet verdikleri 326 milletvekili aldıkları bu vekalete istinaden kendi bildiklerini yaptılar.

Sallamadılar bile asılı!

Artık onların tavuklarından da vergi alacak AKP!

Efendiliğiniz buraya kadarmış ey halkım!

Gözünüz aydın, siz artık bir şehirlisiniz.

Bey oldunuz.

Müjde beyim, nur topu gibi vergilerin oldu artık.

Çöp vergisi, emlak vergisi, Belediyelerin aldığı diğer resim, harç, damga vergilerini de ödeyeceksin.

Ayrıca belediyeler, genişletilen yolun iki tarafında bulunan konut sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı da alabilecek.

Efendiliğiniz buraya kadarmış beyim!

 

Yani BOP eş başkanıyım diyen sayın başbakanın bugüne kadar hiç itiraz etmediği ve artık herkesinde bildiği BOP haritasının gereğine adım adım yol alınıyor. Mülki sınırlardan eyalete, eyaletten özerkliğe, özerklikten Büyük Ortadoğu Projesine doğru gidiyoruz beyim.

Siz uyumaya devam edin.

Son durakta uyandırır biri.

“Köylü milletin efendisidir” demişti Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Efendiliğiniz buraya kadarmış!

Uyan! Uyan!

Şehirlisin, BEY oldun artık!

Sözümüzü Şeyh Edebali’nin şu öğüdü ile kapatalım.

Ey Oğul!

Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı, Allah Teala yardımcın olsun. Beyliğini mübarek kılsın. Hak yoluna yararlı etsin. Işığını parıldatsın. Uzaklara iletsin. Sana yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve kalp versin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP