İyi Bayramlar Kozan!…

İyi Bayramlar Kozan!…

ABONE OL
Temmuz 29, 2024 15:31
İyi Bayramlar Kozan!…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAYRAM HASAN YİĞİT

İyi Bayramlar Kozan!…

KozanBilgi.Net’te yazmaya başlarken günlük politikadan uzak, kalkınma, gelişim, girişimcilik, araştırma, başarı, bilim, teknoloji ve ekonomi gibi konularda yazmaya karar vermiştim.

Ancak bayram olurda, insan bayram hakkında yazmaz mı? Elbette yazar. Hem de yazarın adı Bayram ise!..

Bundan 30 yıl önceydi. 1982 yılında, yine Kurban Bayramı Ekim ayının sonuna gelmişti. Ben de Düziçi Öğretmen Lisesi’nin son sınıfında matematik bölümü öğrencisiydim ve yatılı okuyordum. Kurban Bayramı hafta başına gelmiş ve bayram tatili tam dokuz gündü. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu dokuz günlük tatili fırsat bilip, memleketlerine gittiler. Ben de dokuz günlük tatili fırsat bilip, biraz yokluktan, biraz da hırs yapmaktan, okulda kalıp matematikteki tüm eksiklerimi tamamlamaya karar verdim.

O zamanlar elimizde çok fazla kaynak yoktu. Ancak biriktirdiğim harçlıklarımla aldığım Lise 1, 2 ve 3 matematiğini anlatan Hasan Kartal’ın Matematik kitabı vardı. Bu dokuz gün için detaylı bir çalışma programı yaptım. Hasan Kartal’ın kitabının lise 1 ve 2 konularını ve lise 3’te gördüğümüz yere kadar olan kısmı sıkı bir çalışmayla bitirdim. Bayram tatili bitip, okul açıldığında matematikte zımba gibi olmuştum.

Bu çalışma azmiyle Kurban Bayramı tatilinden sonra da Matematiğin peşini bırakmadım. 1982-1983 öğretim yılında, matematik dersinde okulun en başarılı öğrencisi oldum. Matematiğim iyi olduğu için, fizik ve kimya derslerini de çok rahat öğrendim. 1983 yılında yapılan ÖSS ve ÖSYM sınavlarından iyi sonuçlar alarak, “hiç bir dershaneye gitmeden” ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümünü kazandım.

Matematik, Fizik ve Kimya derslerimin iyi olması nedeni ile; üniversiteyi dönem veya yıl kaybetmeden ve hiç zorlanmadan, iyi bir dereceyle bitirdim.

Değerli okuyucularım,

Bu Kurban Bayramının sizler için de, yukarıda anlatılan anı gibi, bir başarı hikâyesinin başlangıcı olmasını dilerim.

İyi Bayramlar Değerli Okuyucularım !..

İyi Bayramlar Kozan!..

Saygılarımla,

Bayram Hasan Yiğit

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP