Kabak Tohumu Seçimi. Gelişme dönemlerinde ılıman iklim koşullarını seven kabak, mahsule yatma döneminde ise sıcağı sevmektedir. Soğuklarda çok çabuk zarar görmektedir. Bununla birlikte kabak tohumu aynı şekilde yüksek sıcaklıklardan da hoşlanmazlar. yapılırken ışığa önem verilmelidir. Kabaklar ışıktan haz duyan bir bitkidir. Aynı zamanda gölgeli alanlar kabakta, narin bir yapı kazandırırken bitkinin dişi çiçek oluşturma ve meyve bağlama oranı azalmaktadır.
Kabak Tohumu Seçimi. Vejetasyon süresi yazlık kabak çeşitlerinde 100 gündür. Bu süre kışlık çeşitlerde ise 180-200 gün kadar olmaktadır. Uzun süreli görülen kuraklık ve bununla beraber aşırı nem kabakta mantari hastalıklara sebep olmaktadır. Toprak isteği çok seçici olmayan kabak tohumu, çok ağır ve kumlu toprakları sevmezler derim, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi organik ve mineralce zengin tınlı topraklarda en iyi mahsul ve tohum alınmaktadır.
Havalar ısındıktan sonra toprağa kabak ekim dikim işlemi ile başlamaktadır. Ayrıca dikkate alınan iklim iklim şartları ve üretim zamanı ile birlikte toprak işleme yapılmaktadır. Ekim dikim işleminden önce bir ya da iki kez toprak işleme yapılmalıdır.
Erkenci kabak yetiştiriciliği genellikle yazlık kabak çeşitleri ile yapılarak açık tarla koşullarıyla beraber serada da olmak üzere fideler yerlerine alınmaktadır. Doğrudan kabak tohumu ekimi ile yapılan yazlık kabak üretiminde ekime toprak sıcaklığının 15 dereceyi bulması ile başlanmaktadır. Sıra üzeri mesafesi 60-80 cm olacak şekilde her ocağa 2-4 tohum olacak şekilde ekilmektedir. Fakat kışlık kabak çeşitlerinde durum farklıdır.
Kabak Tohumu Seçimi. Tohumun orijini önemlidir. Çünkü başka başka yerlerde yetişen belli bir türün bireyleri arasında farklılık vardır. Adapte olanlar yaşamlarına devam ederler. Bunun sonucu olarak, iki ayrı yörede yetişen aynı türün bitkileri, bazı kalıtsal karakterler bakımından birbirinden önemli derecede ayrılabilmektedir.
İklim, toprak, hastalıklara yakalanma ve hastalıklara dayanma bitkilerin bölgeye adaptasyonu üzerinde etkili olan önemli etmenlerdir. İyi bir kabak tohumu seçimi için sağlam, besin maddelerince zengin, embriyosu tam gelişmiş olmalıdır. Yüksek çimlenme yeteneğinde ve hastalıklardan ari olmalıdır. Morfolojik görünüş olarak ortaya çıkan bu farklılıklar çevreden dolayı çıkmaktadır. Özellikle dikkate alınmalıdır.