Hak arama, çözüm sunma şikayet midir?

Hak arama, çözüm sunma şikayet midir?

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:10
Hak arama, çözüm sunma şikayet midir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

2012-2013 Eğitim öğretim yılının başladığı hafta içinde bir yazı kaleme almıştım Feke eğitimi ilgili. Fakat, benim bu yazımı ilçe yöneticileri bir şikayet olarak değerlendirmişler. “Eski şefimiz, arkadaşımız bizi Valiliğe şikayet etmiş” diyorlarmış.

Yazımı dikkatlice okurlarsa benim kendilerinin İl’de kabul görmeyen tekliflerini desteklediğimi göreceklerdir. Yazımda belirtilen sorunlar sizden değil, sizin teklifinizin İl’de kabul edilmemesinden doğmuştur.

Ayrıca, hak arama ve çözüm sunma ne zamandan beri şikayet olarak değerlendirilmektedir.

15.5.2012 tarihinde BİMER’e yapılan başvuru Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili Daire ve Şubelerini dolaştıktan sonra Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile 25.7.2012 tarihinde müdürlüğünüze gelmesine rağmen, son makam olarak yazılı cevap vermeniz gerekirken, hala cevap verilmemiştir.

Bizzat bu konuyu görüşmek üzere müdürlüğünüze geldim. Amacım, Paşalı’ya lise teklif yazınız ve gelen olumsuz cevabın birer örneğini alıp belgelendirerek yazmak ve hatta Vali Beye kadar çıkmaktı. Yani, sizin yapmak isteyip de yapamayacağınızı yapmaktı. Yetkili şube müdürünün o gün Feke’de olmaması nedeniyle bu gerçekleşmedi.

 

Hatırlarsınız, “Dert+Dert+Dert” başlıklı yazıma şu girişle başlamıştım.

“Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ eğitim öğretim ile okullarda meydana gelecek aksaklıkların doğrudan kendisine iletilmesi ile ilgili demeç vermişti. Bu demece dayanarak ve sayın valinin samimiyetine inanarak gördüğüm ve duyduğum aksaklıkları dile getirmeye çalışacağım.

Umarım yerinde inceleme yapılıp okul idaresi ve ilçe yöneticilerinin sesine kulak verilerek Adana’dan ahkâm kesilmez.

Okul idaresi ve ilçe yönetimi en doğru çözümü sunmuş dinlenmemiş.

Köy muhtarları bile doğacak sorunu görüp BİMER başvurusu ile konuya parmak basmış.

Ama, nafile!”

Ve arkasından gelişmeler anlatılarak, doğurduğu sonuçlara geçmeden şöyle demişiz; “Tüm imkanlar zorlanmış.” Yani mevcut imkanlar bu kadar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğünün yapacak bir şeyi yok anlamında.

Yazıyı da şöyle noktalamıştık; “Velhasıl eğitim öğretimimiz dert + dert + dert …. ile başladı Sayın Valim.”

Yazının bir örneği www.kozanbilgi.net ve Kozan Sancak Gazetesinde yayınlanması yanında, amacına ulaşması için Adana Valiliği’ne de mail olarak gönderildi. Yoksa belirli sayıda insanlar tarafından okunup, yok olup gidecekti.

Bunun üzerine Valilik durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve dolayısıyla Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırır.

Feke eğitimi ile ilgili sorunları dile getiren yazıya Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve Feke Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden cevap da geldi.

Cevap yeterli mi?

Kesinlikle hayır.

Feke Lisesi iki sene sonra ilçenin yükünü kaldırabilir mi?

Hayır.

İkili öğretimle taşımalı eğitim başarı oranı ne kadar sağlıklı olur?

Yapılacak pansiyon, taşınması zor olan batı köylerinin öğrencilerini ancak alabileceğine göre, dört yıl sonra Tapan bölgesinin öğrencilerini hangi filo ile taşıyacaksınız?

Ben burada siz yöneticilerin söyleyemediği, gelecekte karşılaşacağınız sorunları dile getiriyorum ki, bu sene geçti, önümüz sene göz önünde bulundursunlar istedim.

Benim anlatmak istediğim şuydu;

Feke’de ve Paşalı Yatılı Bölge Ortaokulu’nda bu kadar sorun yaşanacağına, Feke İlçesi Taşımalı Eğitim Komisyonu kararının ve teklifinin İl Milli Eğitim Komisyonunca kabul edilerek uygulanmasının en sağlıklı çözüm olacağıdır. Ama, İl Komisyonu bu teklifi kabul etmemiş. Gerekçesi de Paşalı Ortaokulu’nun son sınıfında 150 öğrencisinin olmadığı için. Bu okulun dört sene sonra üç yüz-dört yüz öğrencisi olmayacak mı?

Teklif neydi diyecek olursak;

1-Paşalı Yatılı Ortaokulu kısmının tamamının taşınması,

2-Bu okul bünyesinde yatılı lise açılması şeklindeydi.

Mevcut fiziki şartlar ve mali problemler göz önüne alındığında bu teklifin daha sağlıklı olacağı kesindir. Bu sene bu okuldan 75 öğrenci taşınıyorsa dört sene sonra bu sayı üç yüze çıkacak. İklim şartları da göz önünde bulundurulduğunda gelecek yıllarda taşıma daha külfetli olacak. Ayrıca Feke Lisesinin mevcut kapasitesi diğer köylerle birlikte artarak, gelecek yıllarda bu yükü hiç kaldıramayacak. Yol yakınken Paşalı Yatılı Bölge Ortaokulu bünyesinde lise açılmasının en sağlıklı çözüm olduğu görüşündeyiz. Şu anda yeni bina yapmaya da ihtiyaç yoktur. Yönetmelik gereği aranan fiziki yeterlilik mevcuttur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP