İp ile alma
Daha çok kuaförlerde Uygulanan bir yöntemdir.
Bu metoda Arapça khite ve Mısırca fatlah denir. Batıda sık kullanılan bir yöntem değildir. Bununla öncelikli olarak kıl kökten alınır ve yüzde özellikle de kaş bölgesinde kullanılır. Çapraz pamuk iplik ile dağınık üçten beşe kadar kenardaki kıl hattı alınabilir.
Geleneksel olarak, uygulayıcı ipin bir ucunu dişiyle ve diğer ucunu sol eliyle tutar. ıpliğin orta kısmı işaret parmağı ve sağ elin orta parmağı ile ilmik yapılır. Sonra uygulayıcı bu ilmiği bir seri istenmeyen tüyü sıkıştırmak için kullanır ve kılları kökten birden çeker.Ayrıca prosedür sırasında ipliği tutan aletler de vardır.
Daha modern prosedürler uygulayıcının ipi dişle tutmasına gerek kalmayacak şekilde dizayn edilmiştir. ıplik ile alma pahalı olmayan, düzenli, kesin ve hızlıdır. Çoğu insan bu yöntemin yolma ve cımbızla almaya göre daha az ağrılı olduğunu düşünür.
Bu yöntem kaş ve yüz kıllarını temizlemede iyi bir yöntem olarak düşünülür. Yolmaya benzer olarak, sonuç iki haftadan dört haftaya kadar sürer. Pek çok ülke iplik ile alma gibi yöntemleri uygulayanın lisanslı kozmetik uzmanı olma koşulunu aramaktadır.
İplik ile alma ağrı ve kaşıntıya neden olabilir. Bazı durumlarda bu folikülit gibi yan etkileri yapabilir. Folikülit kıl köklerinde bakteriyal enfeksiyon oluşmasıdır. Bu da ciltte kızarma ,şişme ve cilt pigmentinde değişikliklere neden olur.