Cilt Çatlakları Neden Oluşur?
Cildinizin hızlı bir şekilde aşırı derecede gerilmesiyle derinizdeki elastik dokular kırılır ve ortaya cilt çatlakları dediğimiz görüntü meydana gelir. Başlangıç aşamasında kırmızı veya mor rengi andıran ve ilerleyen zaman içersinde sedefli beyaz renge dönüşür.
Cilt Çatlakları En Çok Kimlerde Görülür?
Cilt çatlaklarının kalıtımla sıkı bir bağı vardır. Zayıf dokulara sahip insanlar hızlı kilo alıp verme durumlarında daha çok cilt çatlakları yaşarlar. Özellikle bacaklar, karın bölgesi, kalçalar, göğüsler ve belin arka kısmında görülür. Ayrıca ten renginin de cilt çatlaklarında belirleyici bir ayrıntıdır zira, beyaz tenli kişilerde esmer tenli kişilere göre daha çok cilt çatlağı oluşur.
Cilt Çatlaklarından Korunmak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Cildinizde çatlaklar görmek istemiyorsanız bacak, karın, göğüs ve belinizin arka kısımlarını esnetecek bir takım kremler, losyonlar, yağlar kullanmalısınız. Düzenli olarak yapacağınız ya da yaptıracağınız masajlar, kan dolaşımını hızlandırdığı için çatların oluşumu engelleyecektir. Ani kilo alma riskine asla girmeyin. Bol su tüketin ve sağlıklı beslenin. A, E ve C vitaminleri içeren besinlere menünüzde öncelik verin. Spor yapın.
Cilt Çatlakları Tedavi Edilir mi?
Cilt çatlarını tamamen yok etmek için geliştirilmiş herhangi bir tedavi yöntemi henüz yoktur. Ancak başlangıç aşamasında uygulanacak bazı kremler veya lazer, karboksiterapi tedavi yöntemleri ile çatlakların gelişimi durdurulabilir bazen de gözle görülmeyecek kadar yok edilebilir. Lazer ile uygulanan cilt çatlakları tedavisinde ortalama 4 seans sonrasında çatların renklerinin yüzde 80 oranlarında açıldığını ve dikkatli bakmadığınız sürece görünmediğini fark edebilirsiniz. Ancak cilt çatlakları artık beyaz rengini almış ve uzun bir süredir de bedende yerini almış ise şuanda bu tür çatlakları tamamen yok eden herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Karboksiterapi yöntemi ise biraz daha uzun zamanda olumlu sonuçlar verir. Ortalama 8 seans sonrası cilt çatlarınızın yüzde 80 ne yakın renginin açıldığını ve gözle görülür oranın azaldığını fark edersiniz.