Yaşayış
Erginlerin bitkilerin taze kısımlarını yemek suretiyle yaptığı zarar önemli değildir. Esas zararı larvalar yapar. Larvalar bitki köklerini kemirerek, kaim kök ve yumruların içine girerek zararlı olurlar. Saçak ve kazık köklü bitkilerde, bitkilerin körpe ve genç olduğu dönemlerde, zararları daha fazla olur. Bu bitkilerin ileriki dönemlerinde kök sistemi geliştiği ve kalınlaştığı için bitkilerde meydana gelen zarar önemsenmez. Havuç ve patates gibi bitkilerde ise, vejetasyon dönemi boyunca yumrularda açtıkları delik ve galerilerle kaliteyi etkileyerek pazar değerinin düşmesine neden olurlar. Ayrıca yaralanma yerlerinden patojen bakteri ve funguslar bitkiye girerek çürümeler meydana getirebilirler.
ZARAR ŞEKLİ: Domateste tel kurdu ve ilaçaları .Esas zararı larvalar yapar. Larvalar bitki köklerini kemirerek, kalın kök ve yumruların içine girerek zararlı olurlar. Ayrıca yaralanma yerlerinden patojen bakteri ve funguslar bitkiye girerek çürümeler meydana getirebilirler
KONUKÇU BİTKİLER :Çok sayıda bitkide zararlıdır. En çok zarar yaptığı bitkiler arasında domates, patates, soğan, bütün sebzeler, yer fıstığı, pamuk, mısır, buğday, arpa, yulaf, şeker pancarı ve tütün sayılabilir.
Domates Tel Kurdu
Domates Tel Kurdu türlere göre değişmekle birlikte, erginlerin renkleri genellikle grimsi veya kahverengimsi siyahtır. Erginler sırtüstü çevrildiklerinde sıçrayıp ters dönerler ve bu sırada “çıt” diye ses çıkarırlar. Larva uzun silindir şeklinde, sert vücutlu ve parlak görünümde, kahverenginde veya kiremit rengindedir. Olgun larva 2-3 cm boyundadır. Kışı larva veya ergin halde toprak içinde geçirirler.İlkbaharda havaların ısınmasıyla birlikte larvalar toprak yüzeyine yaklaşarak beslenirler.