Soğanın depolanması. Üretimi; tohumla, fideyle veya arpacık ile olmaktadır. Daha sonrasında soğanlar belli büyüklüğü alıp (2-3 cm baş çapına ulaşmış), yaprakları sarmaya başladığı an üst kısmı kırılarak yatırılmaktadır. Böylece soğanın başını daha çok olgunlaşması ve soğan başındaki kofluğun kaldırılması sağlanmaktadır. Böylece 15-20 gün sonra soğanların tamamen dış yaprakları kurumaktadır. Erken dönemde pazara ürün sunmak istendiğinde baş gelişmesinin tamamlanıp alt yapraklar sarardığında hasat yapılmaktadır. Soğanın sökümü elle ve çapa kullanılarak yapılmaktadır.
Geniş alanlardaki yetiştiriciliklerde özel hasat makineleri geliştirilmiştir. Soğanlar sökülüp çıkartılmaktadır. Toprak yüzünde 5-10 gün güneşte kurutulmaktadır. Böylece fazla su da uçurulmuş olmaktadır. Soğan tohumu ekim işlemleri dikkatli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır.
Soğanın depolanması. Hasat işlemi tamamlandıktan sonra depolama işlemi yapılmaktadır. Sapları koparılan soğanlar çuvallara doldurulmaktadır. Hasat döneminde zorlukların çıkmaması için dikkat etmek gerekmektedir. Bu nedenle hasat edilen soğanların kurutma işlemi çok yüksek sıcaklıklarda yapılmamalıdır. Soğan tohumu bitkisinin kalitesinin zarar görmemesi için depolama esnasında oldukça fazla dikkat etmek gerekmektedir. Devamında tüm işlemleri tamamlanan soğan bitkileri yıl boyunca tüketim için depolarda saklanmaktadır. Soğanların nemli ortamda kalması, soğanların mantar ile çürüme riskini arttırmaktadır. Sıcaklığın 20-25 derece olmasından dolayı mantar bulaşma riski artmaktadır.
Soğan tohumu üretiminde depolama genellikle dört koşuldan oluşmaktadır. İlk olarak, depoya gelen olgunlaşmamış soğanlar depoya geldikleri anda dışarıdaki hava ile havalandırılmalıdır. Havalandırma işleminden sonra ürün sıcaklığı 20 derece kademeli olarak sağlanmaya çalışılmalıdır. Mantar riskinin olduğu durumlarda sıcaklığın 20-25 derece arasında olmamasına dikkat edilmeli ve 20-25 derece arasındaki sıcaklıklar risk yarattığı durumlarda sıcaklık 30 dereceye yükseltilmelidir.
Soğanın depolanması. İkinci olarak tüm soğanların kurutulması yapılmalıdır ve havalandırma sistemi içerideki veya dışarıdaki hava ile sürekli olarak çalıştırılmalıdır. Depo ortamında rutubet olmamalıdır. Tüm soğanların kuruması ile birlikte sıcaklık düşürülmeye başlanmalıdır. Sıcaklık 20 dereceden her gün 0,5 derece düşürülmesi ile azaltılmalıdır. Sıcaklık 30 derece sıcaklığa ulaşmış ise 20 dereceye gelene kadar her gün 10 derece düşürülebilmektedir. Akşam üzeri ve gece vakitlerinde havalandırma işlemi içerideki hava ile yapılmalıdır. Soğanların sıcaklığının günlük hava sıcaklığı altına düşmemesine özen gösterilmelidir. Soğutma işleminden daha önemlisi kurutma işlemidir. Havalandırma kurutma işleminden sonra ilk 6 hafta günde 8-9 saat açık tutulması gerekmektedir.