Mor Soğan Tohumunun Verimi. Normal şartlarda mor soğan tohumu tohumdan tohuma iki büyüme sezonuna ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden iki yıllık bitki olarak bilinmektedir. Birinci yıl gelişiminde yumru, ikinci yıl gelişiminde tohum oluşturmaktadır. Çok yoğun kök sistemine sahiptir ama kökler nadir halde dallanma göstermektedir. Yağışı bol olan bölgelerde taze yetiştiriciliği yapılabilmektedir fakat yağışın az olduğu bölgelerde yetiştiriciliği yapılırsa soğan kalitesi artmış olur.
Gevşek yapılı su tutma kapasitesi yüksek topraklarda iyi gelişim göstermektedir. Mor soğanı geçci bir çeşit olduğu için 13 ila 15 saat gün uzunluğuna ihtiyaç duymaktadır. Tohumun çimlenebilmesi için toprak sıcaklığının minimum 0 °C olması gerekir. Optimum çıkışlar ise 20 ila 25°C’de gerçekleşmektedir.
Mor Soğan Tohumunun Verimi. Tarla sonbaharda 15-20 cm derinlikte işlenmelidir. İlkbaharda mart veya nisan aylarında toprak tava gelir gelmez yüzlek işlenir ve toprak kültivatör, tırmık ile iyi parçalanmalıdır daha sonrasında tohumların ekimi sağlanmalıdır. Mor soğan tohumunu mibzerle ekmek mümkündür. Mibzerin olmadığı durumlarda serpme ekim yapılabilmektedir. Elle serpme ekmede veya çıplak soğan tohumlarının mibzerle ekiminde dönüme 1-2 kg gibi oldukça fazla tohum kullanılır bu yüzden seyreltme yapılmaya gerek olabilmektedir . Tohumların çimlenme süresi hava şartlarına bağlı olarak 3-4 hafta sürebilmektedir. Tohum üretiminin gerçekleştirilebilmesi için soğanların soğuklama isteklerinin karşılanması gerekir. Bu süre çeşide göre değişmekle birlikte 8-13°C’de bir ila iki ay bekletilerek karşılanabilmektedir.