Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları ve Kullanımı

Kabakların zamanı gelmişken, bal kabağının içinden çıkan çekirdekleri dahi değerlendirmeye özen gösterirken (Bakınız: 7 Pratik Adımla Çiğ Kabak Çekirdeği En Kolay Nasıl Kavrulur?) tanımanız gereken önemli bir üründen daha söz etmek isteriz size: Kabak çekirdeği yağından! İçeriğinde bolca A, B ve E vitamini bulunan, omega 3, omega 6, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin olan kabak çekirdeği yağı, içeriğindeki tüm bu maddeler sayesinde başta cilt ve saç sağlığı olmak üzere vücuda tepeden tırnağa fayda sağlıyor, kabak çekirdeği yağı faydalarını anlatmak da bize düşen oluyor. Hadi gelin, kabak çekirdeği yağının faydaları nelerdir, kabak çekirdeği yağı ne işe yarar ve nasıl kullanılır tüm detaylarıyla keşfedelim şimdi.

Kabak çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği yağı hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor

Kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor

Kalp, damar ve böbreklerin sağlığını korumaya destek oluyor

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor

Mide bulantılarını azaltıyor

Kabak çekirdeği yağı bağırsak hareketlerini düzenliyor

Bağırsak parazitlerine iyi geliyor

İltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine destek oluyor

Kemik sağlığına katkıları bulunuyor

Sinire, strese ve depresyona olumlu etkileri bulunuyor

Kabak çekirdeği yağının cilde ve saça olan faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği yağının vücuda faydalarından genel olarak söz ettik ama cilt ve saç sağlığı üzerindeki etkilerinden de ayrıca bahsetmek isteriz. Zira cilde ve saça faydaları o kadar çok ve etkili ki sadece bu etkileri sebebiyle dahi onu daha çok seveceğinize ve kullanmak isteyeceğinize eminiz. Buyursunlar, karşınızda kabak çekirdeği yağının cilde ve saça olan faydaları:

Cilt lekelerine iyi geliyor

Hücrelerin canlanmasına yardımcı oluyor, hücre onarımını hızlandırıyor

Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor

Kaz ayağı başta olmak üzere ciltte oluşan kırışıkların görünümünü hafifletiyor

Cildi nemlendiriyor

Saç dökülmelerini azaltıyor

Saçların uzama sürecini hızlandırıyor

Kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Kabak çekirdeği yağının faydalarını tüm detaylarıyla öğrendiğimize göre onun bu faydalarından yararlanabilmek için bilmemiz gereken önemli bir konu kalıyor geriye: Kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Buyurun, hemen anlatalım. Kabak çekirdeği yağını dahili olarak tüketmek isterseniz her gün 1 tatlı kaşığı kadar kabak çekirdeği yağını doğrudan yutabileceğiniz gibi dilerseniz aynı miktarda yağı ılık suya ilave ederek içebilir, dilerseniz de zeytinyağıyla karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde doğrudan tüketmeyi tercih etmiyorsanız yine zeytinyağı ile karıştırarak salatalarınıza ya da mezelerinize ilave edebilir ve karıştırıp tüketebilirsiniz. Harici olarak cildinizde ya da saçınızda kullanmak istiyorsanız yine aynı miktarda kabak çekirdeği yağı ve zeytinyağını karıştırarak cildinize ya da saçınıza uygulayabilir, 2 saat kadar beklettikten sonra cildinizi ya da saçınızı çok hırpalamadan, zarifçe yıkayabilirsiniz. Dilerseniz düzenli olarak kullandığınız cilt ya da saç bakım maskelerinin içine de onu dahil edebilirsiniz. Çok önemli bir uyarı: Kabak çekirdeği yağının faydalarını ve kullanımını anlattık ama siz, bu yağı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve sizin için uygun olup olmadığını öğrendikten, doktorunuzun onayını aldıktan sonra yine doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalısınız. Her ne kadar doğal olursa olsun unutmayın ki hiçbir malzemeyi, ürünü doktorunuzun onayı olmadan düzenli olarak kullanmaya başlamamalısınız. Özellikle ciddi, kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyor ya da özel bir perhiz uyguluyorsanız, alerjik bir bünyeniz varsa, hamilelik ya da emzirme dönemlerindeyseniz bu ürünü asla kullanmamalı, doktorunuza danışmadan hareket etmemelisiniz, aman diyelim. Aynı şekilde ürünü kullandıktan sonra cildinizde daha öncesinde olmayan kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler oluştuysa cildinizi hemen bu üründen arındırın ve şikayetlerinizin devam etmesi durumunda hemen doktorunuzun yolunu tutun. Unutmayın, her ürün her bünyede aynı etkileri göstermez, birine iyi gelen bir malzeme size ya da bir başkasına iyi gelmeyebilir. Sizin için en doğru ürünleri size ancak kendi doktorunuz söyleyebilir.