ŞEREF IŞIK
Kozan Kent Konseyi 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kent Konseyi Yönetmeliği çerçevesinde 2009 yılı yerel seçimlerinin hemen arkasından 25 Haziran 2009 tarihinde kuruldu.
Konseyin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesine, kentin hak ve hukukunun korunmasına, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaya, çevreye duyarlılığa, sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya, saydamlığa, hesap sorma ve hesap vermeye, katılıma, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmaktır.
Yaklaşık iki buçuk yıllık birinci dönem çalışması kör topal gizli çekişmelerle geldi geçti.
İkinci dönem Genel Kurul Olağan toplantısı öncesi kör topal gizli çekişmeler meyve vermeye yüz tutarken, devreye ilçe kaymakamımız girerek konseyin devamlılığını sağlamak adına olaya el koydu.
Üç yıl daha Süleyman Sezen ile devam kararı alındı ve Genel Kurul Olağan Toplantısında durum perçinlendi.
Kozan Kent Konseyi 2012 yılına seçimli bir kongreyle hızlı girmişti. Kongre öncesi ilimiz Valisi Hüseyin Avni Coş’a alınan dokuz maddelik karar ile ilgili brifingde verildi.
Kozan’a Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin açılmasının Kozan ve yöresinin geleceği açısından önemi,
Anavarza Antik Kenti’nin kazı çalışmalarının Adana ve Kozan için önemi,
Kozan’a Kent Müzesinin kazandırılması,
Kozan Kalesinin restorasyonu,
Yöresel ürünlerin markalaşması ve üretiminin teşviki,
Şehir içi trafik yoğunluğu ve park sorununun çözümlenmesi,
Tarihi konakların ve bedestenin onarımı,
Yayla turizmi ve pansiyon işletmeciliğinin yaygınlaşması,
İnsanlarımıza kentlilik bilincinin kazandırılması.
Ne olduğunu bilmiyoruz ama 22 Şubat 2012 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği, ilçemizin il olması için mecliste kanun teklifi veren CHP ve MHP’li milletvekillerine teşekkür edilmesinden sonra toplantılar ve çalışmalar donduruldu.
Sayın Belediye Başkanımız, AKP Milletvekili Ali Küçükaydın’ın “Hükümetimizin proğramında il sayısını artırmak gibi bir madde kesinlikle yoktur” açıklamasından sonra il konusu üzerine bir bardak su içmiş anlaşılan. Bir de muhalefet milletvekillerine teşekkür de neyin nesi dercesine Kent Konseyi çalışmaları bıçak gibi kesildi.
Şimdi bir de Kent Konseyi Başkanının damadının siyasete göz kırpması olaya tuz biber ekti.
Kent Konseyinin bütçesi belediyeden ayrılıyor. Sekreteryayı Belediye Başkanı belirliyor. Bunları koz gibi kullanan başkan Konsey çalışmalarını akamete mi uğratıyor?
Yoksa, başarılı konsey çalışmalarının doğal olarak ilçe belediyesi hanesine ve iktidara puan olarak yazılmış olmasından rahatsızlık duyanlar mı var?
Ne olursa olsun, bu kısır çekişmelerle sonuçta Kozan ve Kozanlı kaybediyor.
El öpmeyle ağız eskimezmiş. Yaptırım gücü olmasa da muhalefet milletvekillerinin seçim öncesi verdiği vaatlerini yerine getirmek adına verdikleri kanun teklifi de Kozan içindir.
Biz yukarıda belirtilen dokuz maddelik çalışmayı nasıl hayata geçirebiliriz, ona bakmamız gerek.