Trump’tan Ara Seçim Sonrası İran Açıklaması: Kararımdan Tamamen Eminim!

ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti'nin önde götürdüğü Kongre ara seçimlerinin sonuçlarını değerlendirirken dış politika ve İran stratejisine ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarında İran politikalarının ve yükselen petrol fiyatlarının da etkili olduğunu kabul eden Trump, Tahran yönetimine karşı aldığı kararların arkasında durduğunu ve duruşundan geri adım atmayacağını ilan etti.

Seçim Kayıplarında İran Etkisi ve Kararlılık Vurgusu

Ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin sandalye kaybetmesinde İran ile yaşanan gerilimin ve bu durumun küresel enerji piyasalarına yansımasının rol oynadığını belirten ABD Başkanı Trump, kararlarının doğruluğunu savundu. Birçok kesimin petrol fiyatlarındaki artışı İran politikalarına bağladığını ifade eden Trump, "Ben ülkemizin ve hatta dünyamızın uzun vadeli çıkarı için İran konusunda aldığım kararın kesinlikle doğru olduğuna ve olmaya devam edeceğine tamamen eminim" dedi.

"Aynı Durum Olsa Yine Aynı Kararı Alırım"

İran savaşı ve diplomasisi konusunda kafasında en ufak bir tereddüt bulunmadığını belirten Trump, adımlarının arkasında durarak, "Doğru olanı yaptım. Yine olsa yine aynı kararı veririm" ifadelerini kullandı. Bölgedeki tansiyonun seyrine ilişkin değerlendirmelerin süreceğini kaydeden ABD Başkanı, askeri bir hamle veya diplomatik adımlar noktasında uygun şartlar oluştuğunda gerekli adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Demokratlarla Çalışma ve Veto Mesajı

Seçimlerde oy pusulasında kendisinin yer almadığını, yer alması halinde tablonun çok farklı olacağını iddia eden Trump, Kongre'de çoğunluğu ele geçiren Demokrat Parti ile dengeli bir iş birliğine açık olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte Beyaz Saray'ın yetkilerini hatırlatan Trump, yasama organından geçecek kararlara karşı başkanlık veto hakkını gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyeceğinin de sinyalini verdi.

Benzer Videolar