Şamil Tayyar’dan Olağanüstü Kongre Çağrısı

AKP içinde son dönemde yaşanan gelişmeler ve iddialar parti kulislerini hareketlendirdi. AK Partili Fatma Betül Sayan Kaya'nın 2 milyar liralık borsa iddialarının ardından gelen istifası partide geniş yankı uyandırırken, eski milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Partinin mevcut durumunu ve iktidardaki "dağınıklığı" sert sözlerle eleştiren Tayyar, AKP'nin içine düştüğü tablodan çıkabilmesi için radikal adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

"Temizlik Kürü" ve Olağanüstü Kongre Vurgusu

İktidar kanadındaki mevcut tablodan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Şamil Tayyar, Külliye, kabine ve parti teşkilatlarında kapsamlı bir "temizlik kürü" yapılması gerektiğini savundu.

Yaşananların ardından partinin bir yenilenme sürecine girmesi gerektiğini belirten Tayyar, AKP'yi Olağanüstü Kongre'ye çağırarak teşkilatların ve yönetimin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti.

Benzer Videolar