Özgür Özel’den Le Monde’a Sert Yazı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa’nın prestijli gazetelerinden Le Monde için dikkat çeken bir makale kaleme aldı. Özel, yazısında Türkiye’deki siyasi ve hukuki süreçleri değerlendirerek uluslararası kamuoyuna kritik mesajlar verdi.
"Stratejik Önem Demokrasiden Taviz Gerekçesi Olamaz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimi altında şekillenen mevcut yapıyı "yeni düzen" olarak nitelendiren Özel, Türkiye’nin jeopolitik konumunun anti-demokratik uygulamalara gerekçe gösterilemeyeceğini belirtti. Uluslararası toplumun Türkiye ile ilişkilerinde demokratik değerleri arka plana atmaması gerektiğini vurguladı.
"Demokrasi Krizleri Güvenliği Etkiliyor"
Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve sandık iradesinin korunmasının önemine değinen Özgür Özel, şu noktaların altını çizdi:
-
Hukuk Devleti Vurgusu: Kurumların işlerliği ve hukukun üstünlüğü toplumsal huzur için şarttır.
-
Uluslararası Sorumluluk: Türkiye’nin taraf olduğu antlaşmalar gereği demokratik ilkelere bağlı kalması gerekir.
-
Demokrasi Kararlılığı: Türk halkının hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülkede yaşama iradesini sürdürdüğü ifade edildi.