ABD Basınından İddia İran’a Saldırıya 2 Ülke Katıldı
ABD-İran çatışmalarının yeniden şiddetlenmesiyle tırmanan Körfez gerilimine ilişkin ABD basınından çarpıcı bir iddia geldi. Bahreyn ve Kuveyt'in İran topraklarına gizli hava operasyonları düzenlediği öne sürüldü.
Füze ve İHA Tesisleri Hedef Alındı
ABD medyasında yer alan haberlere göre, Körfez'de yükselen askeri tansiyon yeni bir boyuta taşındı. İddialara göre Bahreyn ve Kuveyt hava kuvvetleri, İran sınırları içerisindeki stratejik noktalara gizli operasyonlar gerçekleştirdi. Düzenlenen hava harekâtlarında özellikle füze üretim tesisleri ile insansız hava aracı (İHA) merkezlerinin hedef alındığı ileri sürüldü.
Bölgede Tansiyon Zirvede
Körfez bölgesindeki dengeleri değiştirebilecek nitelikteki bu iddiaların ardından gözler taraflardan gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Gizli operasyon iddiaları, ABD-İran hattındaki gerilimin bölgesel bir çatışmaya dönüşme riskini artırdı.