Organik Bahçe Nasıl Yapılır?
Bakımsız ve sadece otlarla dolu bahçenizi birbirinden lezzetli ürünlerle dolu organik bir bahçeye çevirmek istemez misiniz? Biber, soğan, maydanoz, domates, çeşit çeşit meyve ağaçlarıyla dolu keyifli bir bahçeye sahip olmak hiç de zor değil. Üstelik bahçenizin büyük ya da küçük olmasının hiçbir önemi yok..
Bahçede organik tarım yapmak keyifli bir iş ancak sağlıklı besinler elde etmeniz için dikkat etmeniz gereken birçok nokta var.
Öncelikle bahçenizde bitkileriniz için uygun bir yer belirlemelisiniz. Seçtiğiniz yerin güneş görmesini ve suya ulaşımınızın kolaylığını dikkate almalısınız.
Seçiminizi yaptıktan sonra toprak üzerinde yabani otlar varsa ilk önce onları temizleyerek bahçenizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Ardından bir tırmık yardımıyla toprağın üzerini düzleştirin. Toprağınızın verimli olup olmadığını önceden anlamak için yeşil çimler dikerek bir deneme yapabilirsiniz.
Verimli bir dönüş alabilmek için toprak nemi oldukça önemlidir. Tohumlarınız çimlenme dönemindeyken toprağı sürekli olarak nemli tutun. Ancak aşırı sulamanın da zararlı olabileceği ve bitkilerinizi çürüteceğini unutmayın.
Ürünlerinizden verim alabilmeniz için sulamaya dikkat edin. Sulamayı güneş doğmadan önce veya akşamüstü güneş battıktan sonra gerçekleştirin. Kesinlikle tazyikli su kullanmayın.
Sebzelerinizin gelişiminin her anına şahit olmak ve yabani otlardan korumak için her gün özel olarak bakımını yapın. Yabani otlar sebzelerinize büyük ölçüde zarar verebilir.
Ürünlerinizin hastalık oluşturmaması için dayanıklı fide ve tohumlar tercih edin.
Organik gübre kullanın. Gübrenin en az bir yıllık olmasına özen gösterin.
Ektiğiniz ürünleri karıştırmamak için ne türde olduklarını yazabilirsiniz.