Başkan Kılıç: “İlk etkinliğimiz 12 Mayıs’ta dil bayramımızı kutlamak”

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç öncülüğünde kurulan Toplumsal Esenlik Derneği, ilk etkinliğini 12 Mayıs’ta Dil Bayraamı’nı kutlayarak yapacak. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenecek, Anneler Günü’ne denk gelen etkinlikte Türkçe türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik konuşmalar yapılacak. Toplumsal Esenlik Derneği Başkanı Cemil Kılıç, Türk dilinin varsıllığını ve önemini vurgulamak amacıyla 12 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı Kutlama Töreni'ne herkesi çağırıyor. Etkinlik, saat 19.00'da başlayacak ve Türkçenin tarih boyunca ulaştığı başarıları kutlamak üzere düzenleniyor.

KARAMANOĞLU MEHMET BEY’İN SÖZLERİ İLE ÇAĞIRDI

Kılıç, "Türkçe, toplumsal yaşamın her alanında birleştirici bir güç olmuştur. Bu dil, yalnızca bir iletişim aracı değil, aynı zamanda bir 'sevinç, acı ve direniş aracıdır," diyerek Türk dilinin salt bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda bir duygu ifade etme aracı olduğunu belirtti. Türkçenin 747 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmi dil olarak ilan edilmesinin dilin tarihi açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kılıç, "Şimden gerü hiç kimesne divanda, mecliste ve seyranda Türk dilinden gayrı söz söylemeye..." buyruğunu anımsattı.

TÜRK DİLİNİN ÖNEMİ YENİDEN SAPTANACAK

Etkinlik kapsamında, anneler gününe özel olarak türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik içerikli konuşmalar yapılacak. Toplumsal Esenlik Derneği'nin bu etkinliği, Türk diline olan bağlılığı pekiştirmeyi ve dil bilincini artırmayı erekliyor. Kültür ve dil meraklılarının yoğun ilgi göstermesi beklenen bu etkinlik, dilimizin tarihsel ve kültürel önemini vurgulayacak biçimde tasarlanmış. Katılımcılar, dilimizin güzelliklerini keşfetme ve kutlama olanağı bulacak.

TOPLUMSAL ESENLİK DERNEĞİ

Toplumsal Esenlik Derneği, Atatürk ilke ve devrimleri düzleminde Türk dilini, dil devriminin kazanımlarını savunmak, Türk tarihinin önemli başarılarını kutlamak ve tarihsel Türk büyüklerini anma törenleri düzenlemek amacıyla kurulmuştur. Dernek, bu etkinlikler aracılığıyla Türk kültürünün korunmasını ve gelişimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.