Ağız kokusunun çözümü yine doğadan!
Günlük hayatınızı ve sosyal yaşamınızı 'zehir' eden ağız kokusuyla baş etmenin en doğal ve sağlıklı yolunu sizler için derledik.
Rezene
Rezene çayı ağız kokusuna karşı en etkili bitkidir.Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır.Öksürük ve soğuk algınlıklarında en büyük savaşçılardan birisidir. Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.
Karanfil
Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır. Karanfil, güzel kokusuyla hayatınızı olumsuz etkileyen ağız kokusunu yok eder.
Karanfil, içindeki 'Eugenol' sayesinde hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir.
Yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir. Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.
Adaçayı
Bir avuç adaçayını sıcak suyun içine katarak 15 dakika demlenmesi bekleyin. Demlendikten sonra bu karışımı iyice süzerek içine bir miktar nane ruhu katın ve gün boyunca dinlendirin. Elde edilen karımını günde iki kez gargara yaparak kullanın.
Nane
Taze nane yaprakları kurutulur. Kurutulan bu yapraklardan iki çay kaşığı alınır ve kaynayan suyun içine atılır. 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak içilir.
Elma-havuç
Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp nefes tazelemekte ve temizlemekte oldukça etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar.
Limon
Bir limonu ortadan ikiye ayırıp suyunu emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak için uygun ortamda değilseniz, bir sodanın içine dilimlerini atabilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.
Biberiye, maydanoz
Maydanozun nefesi tazelediği ve dişlere iyi geldiği uzmanlarca da onaylanmıştır. Siz de sabah çıkmadan ağzınıza atacağınız bir tutam limonlu maydanozla gün boyu ferah bir nefese kavuşabilirsiniz!
Baharatlar
Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı baharatlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacak.
Yoğurt
Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.